Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Bullying και διαφορετικότητα μέσα από τα μάτια της Μπεέττυ

2201d068 06aa 797c 5eb0 8e639e501ba8

Το "Βασίλειο της Ακακίας" από τον Ανδρέα Μπούσιο

Η αυτοπεποίθηση και η καλοσύνη ενισχύουν τις δεξιότητες των παιδιών

Η στρουθοκάμηλος Μπεέττυ καθ' οδόν προς τον μεγάλο στόχο της, το βασίλειο της Ακακίας, συναντά την αγάπη αλλά και την προδοσία. Τη φιλία αλλά και τον χλευασμό. Την αδυναμία αλλά και την περηφάνια. Τον φόβο αλλά και την εκπλήρωση του σκοπού της ζωής της.

Ο πύθωνας, η γαζέλα, η αλεπού, η λευκή κουκουβάγια και τα άλλα ζώα της ζούγκλας μπαίνουν στη ζωή της κάνοντάς την πιο περίπλοκη – με γεγονότα άλλοτε δυσάρεστα κι άλλοτε ευχάριστα, μα πάντοτε συναρπαστικά.

H Μπεέττυ πέφτει θύμα bullying εξαιτίας του ότι είναι διαφορετική. Τα άλλα ζώα του δάσους την πληγώνουν και της στήνουν παγίδες, όμως μέσα από αυτό τον δύσκολο δρόμο εκείνη συνειδητοποιεί τις δυνατότητές της, γνωρίζει τον εαυτό της.

Με μοναδικό όπλο την αγνότητά της, που μένει ακλόνητη μέχρι το τέλος, θα καταφέρει να φτάσει στον προορισμό της, όμως προηγουμένως θα πρέπει να νικήσει το φοβερό και τρομερό πεινασμένο λιοντάρι – και μαζί τον μεγαλύτερο φόβο της.

Νικήτρια, θα περάσει την πύλη του Βασιλείου της Ακακίας, αφήνοντας πίσω τις πληγές της, έτοιμη πια να γευτεί τη γλύκα και την ομορφιά της αιώνιας φιλίας, γιατί «η αγάπη όλα τα νικάει!».

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite

Ο συγγραφέας

Ο Ανδρέας Μπούσιος γεννήθηκε το 1965 στα δυτικά προάστια της Αθήνας. Σπούδασε στη Γεωπονική Αθηνών, αλλά λίγο πριν πάρει το πτυχίο, μπήκε η δημοσιογραφία στη ζωή του και του άλλαξε πορεία.Από το 1989 έως σήμερα έχει εργαστεί σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (Τop fm, Skai, Αnt1), εφημερίδες (Εξουσία, Αυγή) και τηλεοπτικούς σταθμούς (Αntenna, Μega, Αlpha, Skai, ΕΡΤ).Συνεντεύξεις του με προσωπικότητες από το εξωτερικό (Αμπντουλάχ Γκιουλ, Ραούφ Ντενκτάς, Ράντοβαν Κάρατζιτς, Ato Boldon κ.ά.) έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά ΕΝΑ και Έψιλον. Είναι ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που μπήκε στη Βόρειο Κορέα και το ντοκιμαντέρ του για τη χώρα αυτή μεταδόθηκε από την ΕΡΤ. Είναι παντρεμένος κι έχει έναν γιο.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020