ΡΟΗ 24/7:

BEYOND 4.0: Η «καρδιά» της τεχνολογίας και της καινοτομίας χτυπά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

PANEL SYN TYPOY BEYOND 4.0 2021A

Από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου

Το πρώτο πολυδιάστατο event ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας στην Ελλάδα θα φιλοξενήσει από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, υπό την οργανωτική ευθύνη των ΔΕΘ-Helexpo, Be-Best και Industry Disruptors Game Changers (IDGC). Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας με την παρακαταθήκη της Infosystem επανέρχεται στο προσκήνιο των νέων τεχνολογιών και φιλοδοξεί με τη νέα αυτή έκθεση να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη σε κόμβο καινοτομίας και τεχνολογίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας Beyond 4.0 θα δώσει το βήμα σε εταιρείες από όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, αλλά και την ευκαιρία να συνάψουν σημαντικές συμφωνίες με επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η διοργάνωση, που αναπτύσσεται στα περίπτερα 7,12,13,14 και 15, αριθμεί 120 εκθέτες, εκ των οποίων οι 30 με εφαρμογές για Smart Cities και 60 startups. Οι ξένες συμμετοχές προέρχονται από Κύπρο, Βέλγιο και Ιταλία, ενώ οι έμμεσοι εκθέτες από 10 χώρες. Συμμετέχουν επίσης τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, ενώ δυναμικό «παρών» δίνουν και οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής και Κρήτης.

Το κύριο θέμα της διοργάνωσης είναι «Το Μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης» και θα αναπτυχθεί μέσω της έκθεσης με τη συμμετοχή εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, μέσω του BEYOND AI Forum, στις 15 και 16 Οκτωβρίου στο περίπτερο 12, με σημαντικούς ομιλητές, αλλά και μέσω εργαστηρίων που διοργανώνονται από νεοσύστατες εταιρείες και μεγάλες επιχειρήσεις, παρουσιάσεων προϊόντων & υπηρεσιών στα δύο κεντρικά open stages, παράλληλων εκδηλώσεων και δικτύωσης για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της Beyond 4.0 καλύπτει 4 βασικούς τομείς: τον Τομέα Συνεδρίου, τον Τομέα Νεοφυών Επιχειρήσεων (startups), τον Τομέα Ερευνητικών Κέντρων & Πανεπιστημίων και τον Τομέα Εμπορικών Εταιρειών & Τεχνολογικών Ψηφιακών Εφαρμογών.

Στον τομέα Συνεδρίου θα φιλοξενήσει, εκτός από το BEYOND AI Forum, όλους τους συντελεστές της πληροφορικής και της Industry 4.0 μέσα από δύο σημαντικά φόρουμ, τα οποία θα διοργανωθούν στις 14 και 15 Οκτωβρίου, το Technology Forum και το Industry 4.0 Forum αντίστοιχα.

Παράλληλα, από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με θέμα: «Ο κόσμος αλλάζει. Η αυτοδιοίκηση βγαίνει μπροστά», που θα έχει στο επίκεντρό του τον αναγκαίο ψηφιακό μετασχηματισμό των δήμων, αλλά και τις προοπτικές των Έξυπνων Πόλεων.

Ορισμένες από τις σημαντικότερες εταιρείες πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο στηρίζουν χορηγικά τη Beyond 4.0 και συγκεκριμένα η Cisco, η Info Quest Technologies, η Intracom Telecom, η Oktabit και η IBM (Gold Sponsors), αλλά και η Singular Logic, η Lancom, η Performance και η InTrust (Sponsors).

PANEL SYN TYPOY BEYOND 4.0 2021AB

Η συνέντευξη Τύπου

Στον στόχο να αποτελέσει η Beyond 4.0 μια διεθνή, περιφερειακή έκθεση τεχνολογίας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στα πρότυπα της MWC της Βαρκελώνης, η οποία θα υποστηρίξει την ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνή τεχνολογικό κόμβο τα επόμενα χρόνια, αναφέρθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε πως η ΔΕΘ κινούνταν πάντα στην αιχμή της τεχνολογίας και της καινοτομίας και ήταν φυσιολογικό να συμβαδίσει με τους ρυθμούς του αύριο, απότοκο των οποίων είναι η Beyond 4.0, ένας καινοτόμος θεσμός για την πόλη.

Την αυτονόητη παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης στη νέα αυτή έκθεση τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη μετασχηματισμού του οικοσυστήματος των δήμων, αλλά και την ευτυχή συγκυρία των διαθέσιμων κονδυλίων για τις Έξυπνες Πόλεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και το νέο ΕΣΠΑ.

Πεδίο διασύνδεσης ερευνητικών φορέων, επιχειρήσεων και αυτοδιοίκησης χαρακτήρισε τη Beyond 4.0 ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα καινοτομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Νίκος Τζόλλας, ενώ αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής με πιο σημαντικό το ανθρώπινο κεφάλαιο.

Κάλεσμα στους ανθρώπους του κλάδου των τεχνολογιών, αλλά και στα νέα παιδιά απηύθυνε με τη σειρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, τονίζοντας πως η Beyond 4.0 είναι μια εντελώς διαφορετική έκθεση, που έχει ως στόχο να αποτελέσει με ρεαλιστικούς όρους κέντρο καινοτομίας και τεχνολογίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο ίδιος προανήγγειλε ακόμα μεγαλύτερη διεθνοποίηση της διοργάνωσης τα επόμενα χρόνια, ενώ παρουσίασε το πλήθος των κύριων και παράλληλων εκδηλώσεών της.

Στη φιλοδοξία της Beyond 4.0 να βάλει τη χώρα και τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη αναφέρθηκε ο managing director της Be-Best, Βαγγέλης Χαραλάμπους, ο οποίος έκανε λόγο για ένα κενό στο πεδίο των τεχνολογικών εκθέσεων που ήρθε να καλύψει η νέα διοργάνωση.

Τη σημασία της διοργάνωσης αυτής καθαυτής στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας υπογράμμισε ο ιδρυτής των Industry Disruptors Game Changers (IDGG), Μιχάλης Στάγκος, που έδωσε έμφαση στον στόχο της Beyond 4.0 να γίνουν δουλειές και υπογράμμισε το πλήθος και την ποιότητα των εκδηλώσεων της έκθεσης.

Στις πολύ σημαντικές παρουσίες και συμμετοχές στα Technology και Industry 4.0 Forum, που έχουν μια μεγάλη ευκαιρία λόγω της Beyond 4.0 να εξελιχθούν περαιτέρω αναφέρθηκε ο συντονιστής τους, Κοσμάς Βάμβαλης.

Για επιστροφή στην εκθεσιακή κανονικότητα έκανε λόγο από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής, αναφερόμενος στην έναρξη και των κλαδικών εκθέσεων με τη Beyond 4.0.

Στη διοργάνωση του WMF (Web Marketing Festival) εντός της Beyond 4.0 αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαραντόπουλος, στο πλαίσιο του οποίου θα διαγωνιστούν 15 νεοφυείς επιχειρήσεις, προκειμένου οι τρεις πρώτες να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Συνέδριο του WMF! Festival στο Rimini της Ιταλίας τον Ιούνιο του 2022.

Μια ευκαιρία για λιγότερα ταξίδια σε εκθέσεις του εξωτερικού δίνει η Beyond 4.0, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής μάρκετινγκ και επικοινωνίας του ομίλου Intracom Telecom, Αλέξανδρος Ταρνάρης, που τόνισε ότι ο όμιλος δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την εν λόγω έκθεση.

Τέλος, ιδανική πλατφόρμα για επιχειρηματικούς leaders και όλους όσοι ασχολούνται με τις τεχνολογίες καταναλωτών χαρακτήρισε την Beyond 4.0 ο sales manager Northern Greece branch της Info Quest Technologies, Γιάννης Σινάκος.

Για να πραγματοποιήσετε εγγραφή ως επισκέπτης στην έκθεση Beyond 4.0 μπορείτε να επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.be4ond-expo.gr/attend/registration/

επιστροφή στην κορυφή