xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Υποδοχή των πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΦΩΤΟ)

11391 04PAMAK21

Διά ζώσης έπειτα από δύο χρόνια

Πλήθος πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών παραβρέθηκε στην κεντρική τελετή υποδοχής τους, που διοργανώθηκε διά ζώσης στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με αυστηρά υγειονομικά μέτρα, δύο χρόνια από την τελευταία ανάλογη εκδήλωση.

Η τελετή, συνδιοργάνωση της Πρυτανείας και του Συλλόγου Φοιτητών, περιλάμβανε χαιρετισμούς και βραβεύσεις, ενώ και φέτος την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς σήμανε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, «κρούοντας τον κώδωνα», το κειμήλιο από την παλιά Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Στον χαιρετισμό του ο Πρύτανης, καλωσόρισε τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες, επισημαίνοντας ότι η εκδήλωση είναι δυνατή «χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες χιλιάδων επιστημόνων που κατόρθωσαν να ανακόψουν το θανατηφόρο κύμα του κορωνοϊού, με την ανακάλυψη εμβολίων και φαρμακευτικών αγωγών που αργά ή γρήγορα θα περιορίσουν στο ελάχιστο τους κινδύνους της ασθένειας αυτής. Η μεγάλη πλειοψηφία όσων βρίσκεστε σήμερα μαζί μας είμαι σίγουρος ότι έχετε εμβολιαστεί και με τον τρόπο αυτόν έχετε δημιουργήσει ένα τείχος ανάσχεσης του κορωνοϊού. Προτρέπω με έμφαση όλους τους υπόλοιπους όχι μόνον να εμβολιαστούν και αυτοί, αλλά επιπλέον να πείσουν και όσους γνωστούς και φίλους δεν το έχουν κάνει, για να διώξουμε όλοι μαζί τον εφιάλτη που μας ταλαιπωρεί εδώ και τον καιρό», τόνισε ο ίδιος.

Επιπλέον κάλεσε τους νέους φοιτητές να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα χρόνια φοίτησής τους στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο θα είναι πλέον για αυτούς το δεύτερό τους σπίτι. Τους προέτρεψε να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή του Ιδρύματος, παρακολουθώντας συστηματικά τα μαθήματά τους, κάνοντας καινούργιες γνωριμίες, λαμβάνοντας μέρος στις ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες και τους ζήτησε να επιδιώξουν όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους να αφήσουν πίσω τους ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο από αυτό που βρίσκουν τώρα.

Χαιρετισμό στους νέους συναδέλφους τους απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών, Κυριάκος Καζάκος και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Μαγδαληνή Καραματίδου, οι οποίοι περιέγραψαν τη ζωή στο Πανεπιστήμιο, τις δυνατότητες που ανοίγονται στους νέους φοιτητές, καθώς και τις πλούσιες δραστηριότητες του Συλλόγου.

Ακολούθησε η βράβευση των πρωτευσάντων φοιτητών και φοιτητριών από τους Κοσμήτορες και τους Προέδρους των Τμημάτων του Πανεπιστημίου. Τους επιδόθηκαν έπαινοι, ενώ οι Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δώρισαν στους πρωτεύσαντες από ένα βιβλίο.

11388 01PAMAK21

Η σημερινή εκδήλωση είναι μέρος της Ενημερωτικής Εβδομάδας Υποδοχής Πρωτοετών, η οποία συνδιοργανώνεται από την Πρυτανεία και το Σύλλογο Φοιτητών Πανεπιστημίου Μακεδονίας από 11 έως 15 Οκτωβρίου. Οι νέες φοιτήτριες και φοιτητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το Τμήμα στο οποίο έχουν εισαχθεί, καθώς οι Πρόεδροι και οι Ακαδημαϊκοί Υπεύθυνοι και των οκτώ Τμημάτων του Πανεπιστημίου θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστές ενημερώσεις.

Επίσης, στη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιούνται και διά ζώσης ενημερωτικές εκδηλώσεις των υπηρεσιών, γραφείων, φοιτητικών συλλόγων και ομάδων, οι οποίες, μάλιστα, προς αποφυγή συνωστισμού θα γίνουν δύο φορές μέσα στην εβδομάδα 11 έως 15 Οκτωβρίου.

 11389 02PAMAK21

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κανονικά η αλλαγή της ώρας Ο καιρός σήμερα »
επιστροφή στην κορυφή