xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ράμπες και χώροι υγιεινής για εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολεία του Δήμου Ν. Προποντίδας

245219730 3106431309625553 4449094147548528470 n

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου με τον ανάδοχο

Στο Πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ" του Υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκε το έργο: "Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες". Την Τρίτη υπεγράφη η σύμβαση εκτέλεσης έργου από τον Δήμαρχο Νέας Προποντίδας, Μανώλη Καρρά και τον Στέφανο Φασιά, εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “Σ. Φασιάς Κατασκευαστική και Σία Ε.Ε”.

Το έργο είναι προϋπολογισμού δημοπράτησης 302.000,00 ευρώ. Αφορά σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στοχεύει στο να γίνουν τα σχολικά κτίρια φιλικά και προσβάσιμα στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η είσοδος από τις ράμπες θα γίνεται με τη μέγιστη δυνατή άνεση και ασφάλεια, ενώ οι χώροι υγιεινής θα επιτρέπουν στα ΑμεΑ την είσοδο, την κίνηση, την περιστροφή, καθώς και εύκολη χρήση τους.

“Θεωρούμε ότι η προσβασιμότητα των ΑμεΑ είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ευαίσθητο ζήτημα. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα σχολεία μας οφείλουν να είναι φιλικά στα άτομα, που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες. Ως Δήμος κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διευκολύνουμε την “έξοδό” τους από το σπίτι, την άρση των περιορισμών, την παροχή ίσων ευκαιριών. Εξάλλου, η παιδεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι προνόμιο κάποιων, αλλά αγαθό που πρέπει να προσφέρεται ισότιμα σε όλους. Δεν σας κρύβω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που με την ολοκλήρωση του έργου όλα τα σχολεία μας πλέον θα είναι προσβάσιμα στα άτομα με κινητικά προβλήματα. Τα παιδιά μας είναι και θα παραμείνουν προτεραιότητά μας”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καρράς.

*Στην παρακάτω ανάρτηση δείτε όλα τα σχολεία, τα οποία περιλαμβάνονται στο έργο. Όσα δεν αναφέρονται, διαθέτουν ήδη την ανάλογη υποδομή.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2