xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Πώς θα γίνουν φέτος οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

tsol1

Οδηγίες του Υπ. Εσωτερικών

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας, όπως επισημαίνει το Υπουργείο Εσωτερικών στις οδηγίες που εξέδωσε.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το πρόγραμμα του εορτασμού πρέπει να περιλαμβάνει:

α. Την 27η Οκτωβρίου 2021

– Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ κτλ.

– Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στα μνημεία των Ηρώων, προσερχομένων, μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων.

β. Την 28η Οκτωβρίου 2021

– Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων μετά το πέρας της δοξολογίας.

Σημειώνεται ότι στις πόλεις – έδρες των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων θα καταθέσουν στεφάνι, επίσης, οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην Περιφέρεια ή στην Περιφερειακή Ενότητα.

Στις λοιπές πόλεις, έδρες δήμων το πρόγραμμα κατάθεσης στεφάνων θα καταρτισθεί από την οικεία δημοτική αρχή, τηρούμενης της ισχύουσας υπουργικής απόφασης καθορισμού της σειράς προβαδίσματος.

Κοινή παρέλαση των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών μετά τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, διάρκειας 40-60 λεπτών. H χρονική διάρκεια να τηρηθεί αυστηρά.

3. Ο σημαιοστολισμός ορίζεται γενικός και τριήμερος από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου. Το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, πόλεις και χωριά θα φωταγωγηθούν.

4. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορεί να εμπλουτιστεί, ανάλογα με τις τοπικές συνήθειες και τα μέσα που υπάρχουν στη διάθεσή σας.

Ειδικά για τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης θα δοθούν ιδιαίτερες οδηγίες.

Ιδιαίτερα παρακαλούνται:
α. Οι Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για την παροχή οδηγιών για τον εορτασμό της εθνικής επετείου στις Υπηρεσίες γενικά που εποπτεύουν, καθώς και στους δήμους της τοπικής αρμοδιότητάς τους, και για την κατάρτιση του προγράμματος κατάθεσης στεφάνων από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές.

β. Οι Περιφερειάρχες, για την κατάρτιση του προγράμματος εορτασμού της Εθνικής Επετείου στις έδρες των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων, στο οποίο θα ρυθμίζεται εκτός των άλλων και η σειρά κατάθεσης στεφάνων από τους εκπροσώπους των δημοσίων αρχών, οργανισμών, ιδρυμάτων κτλ που μετέχουν στην εορτή, καθώς και η σειρά προβαδίσματος των ανωτέρω, στους χώρους των παρελάσεων και των λοιπών εκδηλώσεων.

επιστροφή στην κορυφή