ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας για την ενεργειακή ακρίβεια: "Ανεπαρκή και προσωρινά μέτρα" (βίντεο)

panas ergner

Συζήτηση στη Βουλή

Στην ολομέλεια της Βουλής κι αναφορικά με το Νομοσχέδιο του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης και της εξοικονόμησης αυτής, τοποθετήθηκε χθες ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, Απόστολος Πάνας.

Η ομιλία του κ. Πάνα χαρακτηρίστηκε από την υπογράμμιση του καυτού θέματος της ενεργειακής ακρίβειας και ειδικά του ηλεκτρικού ρεύματος, που επιβαρύνουν σύσσωμο το σώμα των πολιτών και ιδιαίτερα τους οικονομικά ασθενέστερους, όπως και τις επιχειρήσεις, που προσπαθούν, με ανεπαρκή και προσωρινά μέτρα να αντιμετωπίσουν την πύρινη «λαίλαπα» της ενεργειακής ακρίβειας.

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής δεν παρέλειψε επίσης να υπογραμμίσει την πληθώρα των Κοινοβουλευτικών Παρεμβάσεων, που έχει καταθέσει, αναφορικά με την αδυναμία του αγροτικού κόσμου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις ηλεκτροδότησης όπως και του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.

Παρόλο που ο κ. Πάνας αναγνώρισε πως στο συγκεκριμένο Νομοσχέδιο υπάρχουν διατάξεις, οι οποίες κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, τόνισε πως τα μέτρα αυτά δεν καλύπτουν την κατανάλωση μιας τετραμελούς οικογένειας. Επίσης ανέφερε πως η ελληνική κοινωνία και η οικονομία μένουν απροστάτευτες καθώς το Νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνεται κάτι για τις αυξήσεις των τιμών στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, δεδομένου ότι το αυξημένο ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων μετακυλίεται στον καταναλωτή.

Κλείνοντας την Ομιλία του ο Βουλευτής χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εάν η νομοθέτηση αυτή γινόταν με γνώμονα την αποσυμφόρηση των ήδη οικονομικά και ψυχολογικά επιβαρυμένων συμπολιτών μας και με προτεινόμενους μηχανισμούς στήριξης των νοικοκυριών, δε θα επιφυλασσόμασταν ως προς την ψήφιση αυτού του Νομοσχεδίου. Η εξισορρόπηση των αυξήσεων που είχαν αρχίσει να φαίνονται στους λογαριασμούς των καταναλωτών από τον Αύγουστο, το τέλος των «Γκρίζων Ζώνων» στα Ενεργειακά Τιμολόγια, που παραλαμβάνουν οι πολίτες και η ύπαρξη διαφάνειας στις σχετικές χρεώσεις αποτελούν επίμαχα καθημερινά ζητήματα, που δυστυχώς παραμένουν ανοιχτά».

 

επιστροφή στην κορυφή