ΡΟΗ 24/7:

Υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και ο Παύλος Χρηστίδης

245272332 4369767546425111 9111330257151310068 n

Παραιτείται από Εκπρόσωπος του κόμματος

Και έκτη υποψηφιότητα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, η τρίτη μετά την ασθένεια της Φώφης Γεννηματά, ανακοινώθηκε την Παρασκευή. Ο Παύλος Χρηστίδης ανακοίνωσε ότι παραιτείται από εκπρόσωπος του κόμματος και ότι θα είναι υποψήφιος.

Ο κ. Χρηστίδης θα στείλει επιστολή στην αρμόδια επιτροπή, με την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

«Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Ήταν καλοκαίρι του 2015 όταν η Φώφη Γεννηματά μου ανέθεσε το ρόλο του εκπροσώπου τύπου, μια επιλογή γεμάτη ρίσκο, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Έξι χρόνια μετά, ήμασταν έτοιμοι για μια μεγάλη πολιτική μάχη, όπου ο σταθεροποιητικός ρόλος της Προέδρου, εγγύηση της ενότητας και της προοπτικής της παράταξης, με πολιτική ταυτότητα και αυτόνομη, πρωταγωνιστική πορεία ήταν το επίκεντρο της συζήτησης.

Για χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την χώρα, όπως και για μένα, οι τελευταίες εξελίξεις ήταν ένα σοκ, που διαπέρασε τους πάντες και τα πάντα. Επικοινώνησα με την πρόεδρο και της ανακοίνωσα την απόφαση μου να παραιτηθώ από τον ρόλο που μου έχει αναθέσει.

Θέλω να ευχαριστήσω, με τρόπο που δεν μπορεί να γραφτεί, την Πρόεδρο για την επιλογή και τη στήριξη της. Άνοιξε δρόμους απέναντι στον ηλικιακό ρατσισμό της νεότητας. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες ανθρώπους που συνάντησα σε αυτή την πορεία και με καλοδέχτηκαν, τους φίλους και συντρόφους που αντάλλαξα μια κουβέντα ή πολλές, πάντα στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας για την ανασυγκρότηση του χώρου, με ήθος και αξιοπρέπεια. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους για τη συνεργασία και τον τρόπο που αντιμετώπισαν έναν "πρωτάρη" στον κόσμο τους. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ, όλους τους συνεργάτες στα γραφεία, στις εκδηλώσεις, στα συνέδρια, τους φίλους μου στην ασφάλεια του κτιρίου.

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όποιους στενοχώρησα, ενόχλησα ή δεν πρόλαβα να σηκώσω το τηλέφωνο. Δεν ήταν στις προθέσεις μου. Σε λίγη ώρα θα στείλω επιστολή, στην αρμόδια επιτροπή, με την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Τα όνειρα μας είναι πιο ισχυρά από τις αναμνήσεις μας. Ειδικά της δικής μου γενιάς. Αλλά και τα δυο μαζί, ως ένα ισχυρό μείγμα, μας δένουν, μας μαθαίνουν και μας εξελίσσουν. To ραντεβού με την ιστορία συνεχίζεται και αναμένεται πιο ανατρεπτικό παρά ποτέ. Για να γίνει αυτό όμως πράξη πρέπει να υπερβούμε τον εαυτό μας. Ό,τι μέχρι χθες θεωρούσαμε δεδομένο και κατοχυρωμένο, αλλάζει. Πρέπει να φύγουμε μπροστά και αυτό θα κάνουμε. Το μέλλον του κινήματός μας πρέπει να είναι ένα μέλλον συμπεριληπτικό, ενωτικό, εξωστρεφές και νικηφόρο. Είναι στο χέρι μας».

επιστροφή στην κορυφή