xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ανησυχία λόγω κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην Αρναία Χαλκιδικής

245979720 4684025684995610 3801606533795261407 n

Έλεγχοι στο πόσιμο νερό από το ΚΕΠΑΜΑΧ

Τη μη κατανάλωση για πόση του νερού από το δίκτυο ύδρευσης της Αρναίας ζήτησε από τους κατοίκους η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη, έπειτα από την εκδήλωση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας. Ήδη, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρρύπανσης Χαλκιδικής (ΚΕΠΑΜΑΧ) προχώρησε σε δειγματοληψίες προκειμένου να γίνουν οι σχετικές εργαστηριακές αναλύσεις.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος "ήδη με χθεσινή μας ανακοίνωση, και για καθαρά προληπτικούς λόγους, ζητήσαμε από τους κατοίκους της Αρναίας να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου ύδρευσης για πόση λόγω της διαπίστωσης σωρευμένων κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στον οικισμό της Αρναίας.

Σήμερα το πρωί το αρμόδιο όργανο για την ανάλυση των νερών (ΚΕΠΑΜΑΧ) έλαβε ικανά δείγματα από διάφορα σημεία υδροληψίας όπως και από την δεξαμενή του οικισμού προκειμένου να γίνουν εξονυχιστικοί έλεγχοι για κάθε πιθανό μικρόβιο ή βακτήριο, παρά την κανονική και σταθερή χλωρίωση του νερού και μάλιστα με καινούργιο χλωριωτή.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται αύριο το μεσημέρι ενώ πλήρη εικόνα για την μικροβιολογική κατάσταση του νερού θα έχουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας καθώς από τη δημοτική αρχή ζητήθηκε να εξεταστούν πολλαπλοί δείκτες για τους οποίους απαιτείται συγκεκριμένος χρόνος εντοπισμού τους.

Ως εκ τούτου η σύσταση για την μη χρήση του νερού προς πόσην παραμένει ενεργή και για τις επόμενες ημέρες.

Με νέες ανακοινώσεις μας θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα των αναλύσεων".

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2