ΡΟΗ 24/7:

Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ με οικοδεσπότη τον Σουλτς και «μενού» την Ελλάδα

merkel olant

Δείπνο στο Στρασβούργο

 

Την εικόνα που αποκόμισε από την «επίσημη πρώτη» με τη νέα ελληνική ηγεσία θα μεταφέρει ο Μάρτιν Σουλτς στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ κατά την ανεπίσημη συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα της Παρασκευής (19:30 ώρα Ελλάδος) στο Στρασβούργο.

Οι ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας και ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θα δειπνήσουν σε εστιατόριο της αλσατικής πόλης με πρωτοβουλία του Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος θα είναι και ο οικοδεσπότης, καθώς στο Στρασβούργο βρίσκεται η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η συνάντηση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 11 Ιανουαρίου, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Στην ατζέντα αναμένεται να βρεθούν τόσο η κατάσταση στην Ουκρανία, όσο και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, με τον κ. Σουλτς να μεταφέρει τις εντυπώσεις του από τις πρώτες επαφές που είχε την Πέμπτη στην Αθήνα με τη νέα ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα επισκεφθεί το Παρίσι, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ έχει απευθύνει πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Γαλλία πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου.

«Συμφωνήσαμε σε πολλά θέματα, υπάρχουν κι άλλα που χρήζουν περαιτέρω συζήτησης» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη με τον Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνομιλία τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εγγυόμαστε τη σταθερότητα, δήλωσε ο Αλ.Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Σουλτς

Μάρτιν Σουλτς: Πρώτα φορολογική μεταρρύθμιση, μετά στήριξη

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή, να αγωνιστεί κατά της κοινωνικής αδικίας, σημειώνοντας ςότι κατανόησε από τη συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα πως η Ελλάδα θα αναζητήσει λύσεις από κοινού με τους εταίρους της.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Ελπίζω η υπέροχη χώρα σας να παραμείνει στην ευρωπαϊκή πορεία της. Έχετε υποχρέωση να συνεχίσετε στο δρόμο της συνεργασίας και της δημοκρατίας».

 

in.gr

επιστροφή στην κορυφή