ΡΟΗ 24/7:

Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά

fwfi mhn

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Σοκαρισμένος ο πολιτικός κόσμος από την είδηση του θανάτου της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματάς, εξέφρασε τη θλίψη του με σειρά μηνυμάτων για την ξαφνική απώλειά της, δύο εβδομάδες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.
Η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στις 10.00 το πρωί και στη συνέχεια, στις 14.00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, ενώ θα ταφεί στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

ΚΙΝΑΛ: Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας

Με μια λιτή ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για την απώλεια της Προέδρου Φώφης Γεννηματά, αναφέρει: «Με ανείπωτη θλίψη, το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά. Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια. Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακεραλλοπουλου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας».

Ο Πρωθυπουργός

Τη θλίψη του για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε με μήνυμά του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης: «Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη».

Ο Αλ. Τσίπρας

Την οδύνη του για το θάνατο της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ εκφράζει σε μήνυμά του και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας: «Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.
Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά έστειλε και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ».

Ο Απ. Τζιτζικώστας

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Μιας αληθινής μαχήτριας, μιας γυναίκας πρότυπο γενναιότητας, ήθους και αξιοπρέπειας. Μιας μεγάλης πολιτικού που αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή της χώρας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

επιστροφή στην κορυφή