xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά

khd fwfh

Η οικογένεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, συνεργάτες, φίλοι, ηγετικά στελέχη της δημοκρατικής παράταξης καθώς και η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, αλλά και απλοί πολίτες αποχαιρέτησαν την Φώφη Γεννηματά

Με βουβή συγκίνηση πλήθος κόσμου, καθώς και η πολιτική ηγεσία του τόπου παραβρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποχαιρετήσουν την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά στο τελευταίο ταξίδι.

Νωρίτερα πλήθος κόσμου, σύσσωμη η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, συνεργάτες, φίλοι της Φώφης Γεννηματά και πολιτικοί, άφησαν ένα λευκό λουλούδι στη μνήμη της όσο το φέρετρό της βρισκόταν στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

khd fwfh2

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στις 2.00 το μεσημέρι, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου. Παρόντες στον τελευταίο αποχαιρετισμό της Φώφης Γεννηματά ήταν μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κούτσούμπας, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Συγκλόνισαν τα 3 παιδιά της εκληπούσης, που εκφώνησαν τον επικήδιο λόγο κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας. Ο Γιώργος Γεννηματάς ανέφερε «αγαπημένη μου μητέρα, βρισκόμαστε όλοι εδώ. Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια ακόμα και με τις απαιτητικές υποχρεώσεις σου. Όλες σου τις μάχες τις έδωσες παλικαρίσια». «Έφυγες όρθια και με το κεφάλι ψηλά όπως αρμόζει σε μία μαχήτρια» είπε η Αιμιλία Γεννηματά, ενώ η Κατερίνα δήλωσε «ήσουν και θα είσαι ο άνθρωπος που θαυμάζω πιο πολύ. Είμαι περήφανη για σένα, είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Θα μου λείψει το χάδι σου. Τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο μου έλεγες πόσο με αγαπάς. Αντίο μαμά, σε αγαπάμε πολύ και για πάντα».

khd fwfh3

Στον επικήδειο που εκφώνησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έκανε λόγο για ένα πρότυπο ακεραιότητας και γενναιότητας, αισιοδοξίας και διακριτικότητας, αλλά και μια αφοσιωμένη μητέρα, σύζυγο και πολιτικό. «Άμεση στην επαφή της με τους πολίτες, ανθρώπινη, μαχητική και αξιοπρεπής, μετριοπαθής και συναινετική, διατήρησε την πίστη της στη ζωή ως την ύστατη ώρα. Δεν κατέθεσε τα όπλα, δεν αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή, προσπάθησε, και κατάφερε, να συνδυάσει τον προσωπικό της αγώνα με τις μικρές και μεγάλες μάχες στον πολιτικό στίβο. Να πολεμήσει τον φόβο, την αποθάρρυνση, την παραίτηση. Και να δικαιώσει, με τη μέγιστη συνέπεια, τους πολλαπλούς ρόλους που με τόση δύναμη είχε επωμισθεί. Αφοσιωμένη μητέρα, σύζυγος, πολιτικός. Και αξιαγάπητη σύντροφος, συνάδελφος, φίλη», ανέφερε μεταξύ άλλων η ΠτΔ.

khd fwfi4

επιστροφή στην κορυφή