xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ορκίστηκαν 67 νέοι αξιωματικοί της ΣΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

ORKOMOSIA NEON AXIOMATIKON 004 02

Στις εγκαταστάσεις της Σχολής στη Θεσσαλονίκη

Η τελετή ορκωμοσίας των νέων αξιωματικών πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, στην τελετή παρέστη ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ο διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός, ο οποίος παρέδωσε τα ξίφη στους ορκισθέντες αξιωματικούς.

ORKOMOSIA NEON AXIOMATIKON 003 02

Συνολικά, αποφοίτησαν 67 νέοι αξιωματικοί Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Ψυχολογικού, Φαρμακευτικού, Οικονομικού και Νομικού Σώματος, εκ των οποίων 1 από την Κυπριακή Δημοκρατία, 5 από την Ιορδανία και 1 από την Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

Οι νέοι αξιωματικοί κατανέμονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως εξής:

- 29 στο Στρατό Ξηράς.

- 15 στην Πολεμική Αεροπορία.

- 6 στο Πολεμικό Ναυτικό.

- 10 στο Κοινό Νομικό Σώμα.

ORKOMOSIA NEON AXIOMATIKON 012 02 f

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης από τις πολιτικές αρχές, η βουλευτής Άννα Ευθυμίου ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, ο βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης ως εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Πάρης Μπιλλής ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο αντιδήμαρχος Χάρης Αηδονόπουλος ως εκπρόσωπος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος Ι.Μ. Θεσσαλονίκης πατήρ Φώτιος Ζαρζαβατσάκης ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Από τις προξενικές αρχές παραβρέθηκαν ο γενικός πρόξενος της Κύπρου Σπύρος Μιλτιάδης και η επίτιμη πρόξενος της Ιορδανίας Δέσποινα Μαντά ως εκπρόσωπος του προξενείου Ιορδανίας, και από τις πρυτανικές αρχές ο κοσμήτορας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από τις στρατιωτικές αρχές και τα σώματα ασφαλείας παραβρέθηκαν ο αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης ως εκπρόσωπος του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ο διοικητής της ΑΔΙΣΠΟ υποναύαρχος Μιχαήλ Ναούμ, ο διευθυντής του Νομικού Σώματος υποστράτηγος Σπυρίδων Γιαννακάκης και ο διοικητής ΙΙ Μ/Κ ΜΠ υποστράτηγος Γεώργιος Χατζηγεωργίου.

επιστροφή στην κορυφή