xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Πέντε πρόστιμα στη Χαλκιδική για μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων

astunomikos prostimo

"Καμπάνα" σε οίκο ανοχής στις Σέρρες για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά

Συνολικά 5 πρόστιμα επέβαλαν οι Αστυνομικές Αρχές, χθες Κυριακή στη Χαλκιδική, μετά από 1.317 ελέγχους, που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, για μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν 2 πρόστιμα σε ιδιοκτήτες και ένα σε εργαζόμενο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ένα σε επιβάτη ΙΧ, καθώς και ένα πρόστιμο σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Σε όλη την Κεντρική Μακεδονία χθες διενεργήθηκαν 5.059 έλεγχοι και επιβλήθηκαν συνολικά 34 πρόστιμα ως ακολούθως:

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο οίκου ανοχής στις Σέρρες, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαίωση παράβασης στον πελάτη,
- 19 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Συγκεκριμένα στην Ημαθία επιβλήθηκαν 2 πρόστιμα σε εργαζόμενους καταστημάτων και 2 σε πελάτες ΟΠΑΠ, στην Πέλλα ένα σε ιδιοκτήτη καταστήματος ΟΠΑΠ, στην Πιερία ένα σε εργαζόμενο και 3 σε πελάτες καταστήματος ΟΠΑΠ, στις Σέρρες ένα σε εργαζόμενο καταστήματος και 6 σε πελάτες ΟΠΑΠ, και στη Χαλκιδική 2 σε ιδιοκτήτες και ένα σε εργαζόμενο καταστημάτων.
Επιπλέον για μη χρήση μάσκας από επιβάτες οχημάτων, επιβλήθηκαν 2 πρόστιμα στο Κιλκίς, 4 στις Σέρρες και ένα στη Χαλκιδική.
Ακόμη επιβλήθηκαν 3 πρόστιμα στην Πέλλα σε επιβάτες ΚΤΕΛ που δεν έφεραν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, καθώς και ένα πρόστιμο στο Κιλκίς σε επιβάτη που βρισκόταν σε αίθουσα αναμονής του ΚΤΕΛ και δεν φορούσε μάσκα,
- 3 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, εκ των οποίων ένα εντοπίστηκε στην Πέλλα, ένα στην Πιερία και ένα στη Χαλκιδική.

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη βεβαιώθηκαν 38 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας. Επίσης στη Θεσσαλονίκη διαπιστώθηκαν:

- σύλληψη και 300 ευρώ πρόστιμο σε πελάτη ζαχαροπλαστείου για άρνηση επίδειξης απαραίτητων πιστοποιητικών,
- 300 ευρώ πρόστιμο σε πελάτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για άρνηση επίδειξης απαραίτητων πιστοποιητικών,
- 4 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,
- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη αναγραφή κανόνων λειτουργίας,
- 39 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2