ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μητσοτάκης: "Δεν θα υπάρξει άλλο lockdown στη χώρα" (ΒΙΝΤΕΟ)

MHTSOTAKHS KO ND 091121

Ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ της ΝΔ

Με αναλυτική αναφορά στην έξαρση της πανδημίας όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την τοποθέτησή του στην πρώτη, μετά από καιρό, διά ζώσης συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή. Τόνισε ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ισχυρό τέταρτο κύμα, το οποίο όμως έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά καθώς το εμβόλιο κάνει τη διαφορά. Στάθηκε σε τέσσερις βασικές θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας συνοψίζοντάς τες στο ότι δεν θα ξαναϋπάρξει άλλο lockdown, δεν θα υποστούν ξανά σημαντικούς περιορισμούς οι εμβολιασμένοι, θα είναι διαρκής η ενίσχυση του ΕΣΥ, ειδικά στις περιφέρειες, και θα συνεχιστεί η προσπάθεια ενίσχυσης των εμβολιασμών.

Τόνισε ότι τα μέτρα που λαμβάνουμε στη χώρα μας είναι ουσιαστικά τα μέτρα που λαμβάνουν όλες οι χώρες και ζήτησε από τα μέλη της ΚΟ να μεταφέρουν στις εκλογικές τους περιφέρειες το μήνυμα ότι σήμερα η πανδημία χτυπά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «σπάνια κυβερνήσεις αναμετρήθηκαν με τόσα πολλαπλά στοιχήματα» και σύνθετες προκλήσεις, χωρίς ωστόσο, όπως είπε, «να χάσει η κυβέρνηση ούτε τον φιλολαϊκό προσανατολισμό της, ούτε τον πατριωτικό της χαρακτήρα». «Κι όμως τα καταφέραμε όλοι μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε επίσης για το κολοσσιαίο πρόγραμμα, 42 δισ. ευρώ για τη θωράκιση της υγείας αλλά κυρίως για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας και έδωσε τις παραμέτρους του τι σημαίνει ότι «η Ελλάδα αλλάζει». Έκανε σύντομη αναφορά στην ανάπτυξη της οικονομίας και μίλησε για την πολιτική μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι «μέσα σε κάτι παραπάνω από δύο χρόνια από αδύναμος κρίκος της Ευρώπης, η Ελλάδα έγινε πρωταγωνιστής και από παρατηρητής της Μεσογείου έγινε κόμβος ισχύος». Αναφέρθηκε παράλληλα στην εξέλιξη της ελληνικής διπλωματίας και γενικότερα μίλησε για τις επιλογές της κυβέρνησης οι οποίες χαίρουν της αποδοχής των πολιτών, «με πάντα καλοδεχούμενη και απαραίτητη σε μία Δημοκρατία την επιμέρους κριτική τους».

Στο σημείο αυτό επέκρινε τη στάση που τηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση, στην οποία καταλόγισε παγίδες και τρικλοποδιές λέγοντας μάλιστα πως «ο κ. Τσίπρας λειτουργεί -και λυπάμαι που θα το πω- ως πλανόδιος μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου σε όλα τα επίπεδα» και ανέλυσε το τι σημαίνει προοδευτικό, με αναφορές σε πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

«Σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίζουμε να βαδίζουμε, μεγεθύνοντας την προσπάθεια, διορθώνοντας τα λάθη μας, μειώνοντας τις αδυναμίες μας. Κλείνοντας τις πληγές του χθες και ανοίγοντας με τολμηρές μεταρρυθμίσεις τους δρόμους του αύριο. Για όλους τους Έλληνες, αλλά πρωτίστως για τη γενιά που έρχεται», είπε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός και ζήτησε από τα μέλη της ΚΟ να γίνουν «οι αγγελιοφόροι της Ελλάδος που αλλάζει και της ελπίδας που χαράζει. Ιμάντες του έργου μας σε κάθε γωνιά της πατρίδας, αλλά και η δυνατή φωνή που θα μεταφέρει και στα υπουργεία, αλλά και στο πρωθυπουργικό Γραφείο και τα θέλω και τα πρέπει των πολιτών».

επιστροφή στην κορυφή