ΡΟΗ 24/7:

Η παράσταση "Επετειακός Καραγκιόζης - 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση" στα Ν. Μουδανιά

35x50 banner karagkiozis

Στις 21 Νοεμβρίου

Την παράσταση «Επετειακός Καραγκιόζης- 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» από το Θέατρο σκιών του Χρήστου Στανίση, παρουσιάζουν την Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι στο Κλειστό Θέατρο Ν. Μουδανιών, το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, τον Δήμο Νέας Προποντίδας και τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου. Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» 200 Χρόνια Μετά την Επανάσταση.
Γνωστές και άγνωστες πτυχές, ντοκουμέντα και αναφορές σε μια σειρά ηρωικών παραστάσεων, βασισμένων σε ιστορικά γεγονότα της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης. Μπροστά από τα μάτια του θεατή παρελαύνουν όλοι οι Ήρωες της Επανάστασης και η σημαντική δράση τους παράλληλα με τους ήρωες του Θεάτρου Σκιών. Εξαιτίας της πολυπλοκότητας της σκηνικής δράσης, οι συγκεκριμένες παραστάσεις παρουσιάζονται σπάνια.

Τα ηρωικά έργα τα οποία θα παρουσιαστούν με την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων (σαντούρι, λαούτο, βιολί, ούτι) είναι τα παρακάτω:
- O ήρωας της Αλαμάνας, Αθανάσιος Διάκος
- Ο σταυραϊτός της Ρούμελης Οδυσσέας Ανδρούτσος στο χάνι της Γραβιάς
- Η δοξασμένη έξοδος του Μεσολογγίου
- Κολοκοτρώνης στην Τρίπολη
Παίζουν οι μουσικοί:
Χρήστος Στανίσης- Καραγκιοζοπαίχτης
Μιχάλης Αναστασίου- Λάουτο-τραγούδι
Μελίνα Μπιτζίδου- Σαντούρι- τραγούδι
Χρήστος Δανάς- Βιολί-τραγούδι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται κράτηση.
Για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλ. 23730 65690.
Στην εκδήλωση η είσοδος επιτρέπεται:
α) με επίδειξη έγχαρτων ή ηλεκτρονικών πιστοποιητικών νόσησης ή εμβολιασμού καθώς και με αρνητικό rapid test 48 ωρών για τους 12 ετών και άνω και
β) με αρνητικό self test 24ωρών για τα παιδιά από 4 έως και 11 ετών
Τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

επιστροφή στην κορυφή