xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας για 17η Νοέμβρη: «Η ελευθερία δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται»

panas porta

Το μήνυμα του Βουλευτή Χαλκιδικής για την επέτειο της της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Στο πάντα επίκαιρο σύνθημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" στέκεται ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας στο μήνυμά του για την 48η επέτειο, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το μήνυμα παραμένει πάντα ζωντανό.

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Πάνα:

«Το Πολυτεχνείο αποτελεί την κορυφαία στιγμή αντίστασης και πάλης της νεολαίας και θα παραμείνει πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για αγώνες. Στις 17 Νοεμβρίου 1973, ο ελληνικός λαός απαίτησε τη διασφάλιση βασικών δικαιωμάτων και την επιστροφή της συνταγματικής τάξης μέσα από το σύνθημα "Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία".
Σήμερα τιμούμε όλες και όλους που έδωσαν τη ζωή τους για την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποτελεί ορόσημο των δημοκρατικών διεκδικήσεων και ευκαιρία για όλους μας να στοχαστούμε ξανά για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα. Το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αποκτά σήμερα ακόμη μεγαλύτερη σημασία σε μια Ελλάδα που:
Ταλανίζεται από οικονομική, κοινωνική και υγειονομική κρίση.
Χιλιάδες οικογένειες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ
Η δημόσια παιδεία, η δημόσια υγεία, η κοινωνική ασφάλιση τείνουν να χάσουν τον κοινωνικό τους χαρακτήρα.
Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πρέπει να παραμείνει ζωντανό στο μυαλό μας, ώστε να οικοδομήσουμε έναν κόσμο περισσότερο δημοκρατικό κι αλληλέγγυο, που θα χαρακτηρίζεται από ισονομία, ισότητα, δικαιοσύνη και υψηλή ποιότητα ζωής.
"Η ελευθερία δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται"».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2