Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Συστράτευση κι όχι επιστράτευση ιδιωτών ιατρών"

NITSAS KANALIA 19NOV21

Έκκληση από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Ύστατη έκκληση «για συστράτευση και όχι για επιστράτευση ιδιωτών ιατρών» απευθύνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) καθώς το πρωί της Παρασκευής δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας περί επίταξης, από χθες και για έναν μήνα, ιδιωτών ιατρών ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ κι έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

«Την ώρα αυτή της μάχης σας καλούμε όλους, να συνδράμετε εθελοντικά τους συναδέλφους στο ΕΣΥ με ταυτόχρονη κάλυψη συμβολαίου αστικής ευθύνης από τον ΙΣΘ και με συνθήκες εργασίας που εσείς θα επιλέξετε ώστε να αποφευχθεί η επιστράτευση», αναφέρεται - μεταξύ άλλων - σε ανακοίνωση του ΙΣΘ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας, ήδη περισσότεροι από 20 ιδιώτες ιατροί στη Θεσσαλονίκη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να στηρίξουν τα δημόσια νοσοκομεία στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid, ενώ η επιλογή αυτών που θα επιταχθούν θα γίνει με κλήρωση από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς των συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

«Από την αρχή της πανδημίας πιστεύουμε στη συστράτευση όλων των συναδέλφων και είμαστε κάθετα αντίθετοι με την επιστράτευση. Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εδώ και μια εβδομάδα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε η σε εθελοντική βάση βοήθεια των συναδέλφων του Εθνικού Συστήματος Υγείας να αποτρέψει την επιστράτευση. Ήδη 20 και πλέον συνάδελφοί μας δήλωσαν ενδιαφέρον και εργάζονται στο πλευρό των συναδέλφων μας στο ΕΣΥ, που για δεύτερο χειμώνα αγωνίζονται να τιθασεύσουν το 4ο κύμα της πανδημίας, σηκώνοντας και το βάρος της υποστελέχωσης του ΕΣΥ, αμειβόμενοι με υποπολλαπλάσιες απολαβές των συναδέλφων μας στην Ευρώπη. Από την άλλη πλευρά, οι ιδιώτες γιατροί και ειδικά οικογενειακοί γιατροί Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, καθώς και οι συμβεβλημένοι Πνευμονολόγοι με τον ΕΟΠΥΥ, λόγω και της μη ύπαρξης ολοκληρωμένης ΠΦΥ στη χώρα μας, η οποία συνδυάζεται και με την υποστελέχωση της δημόσιας ΠΦΥ που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, έχουν επιφορτιστεί με το μεγάλο βάρος νοσηλείας ασθενών στο σπίτι ώστε να διοχετεύονται στα νοσοκομεία μας μόνο όσοι χρήζουν νοσηλείας. Άλλη μια δυσχέρεια είναι και η απομάκρυνση των ιδιωτών γιατρών από τη νοσοκομειακή καθημερινότητα, για την οποία θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει ανάλογα η πολιτεία εδώ και μήνες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΙΣΘ.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020