ΡΟΗ 24/7:

Tο πρώτο βιβλίο για τo ελληνικό stand up comedy και τους πρωταγωνιστές του

abd2b48e 7117 e110 70db 8c62a6a84506

Μια πρωτότυπη pop κοινωνιολογική μελέτη για την κωμωδία ως θεατρικό είδος

Μπορεί το stand up comedy να άργησε να καθιερωθεί ως θεατρικό είδος στη χώρα µας, όµως τα τελευταία χρόνια µετρά ολοένα και περισσότερους φανατικούς θαυµαστές. Sold out σόλο και mixed παραστάσεις, φεστιβάλ, εκποµπές στο YouTube και podcasts αποδεικνύουν πως το stand up comedy έχει βρει τη θέση του ανάµεσα στα υπόλοιπα θεατρικά είδη και υπόσχεται να µας χαρίσει άπειρες στιγµές γέλιου.

"Το Stand up comedy στην Ελλάδα" της Σοφίας Δήμου είναι το πρώτο βιβλίο για τη σταντ απ κωµωδία και τους πρωταγωνιστές της. Στις σελίδες του θα βρείτε τα στοιχεία που συνδέουν το stand up comedy µε προηγούµενα είδη του θεάτρου, τα βιογραφικά των κυριότερων εκπροσώπων της σκηνής, αναλύσεις της σκηνικής τους παρουσίας και διάσηµα αστεία. Είναι ένα βιβλίο που δεν απευθύνεται µόνο σε µελετητές του θεάτρου, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί µε το stand up comedy ή απλώς λατρεύει την κωµωδία. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουµε, το γέλιο είναι σπουδαίο φάρµακο και οι κωµικοί είναι οι ήρωες που µας το παρέχουν απλόχερα.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite

Η συγγραφέας

Η Σοφία Δήµου γεννήθηκε και κατοικεί στο Μπραχάµι. Αποφοίτησε ως αρχαιολόγος από το τµήµα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων και συνέχισε τις σπουδές της στο τµήµα Θεατρικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών. Αγαπούσε από µικρή τα βιβλία και το θέατρο και το παρόν βιβλίο τής χάρισε τη δυνατότητα να συνδυάσει και τα δύο.

επιστροφή στην κορυφή