xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Εκπαιδευτικοί καταρτίζονται στη χρήση απινιδωτών, στα σχολεία του Δήμου Νεάπολης-Συκεών

2021 11 11 Apinidotes Seminario04

25 σχολικά συγκροτήματα του δήμου Νεάπολης-Συκεών είναι εξοπλισμένα με απινιδωτές

Σε μία ακόμα λεπτομερή επίδειξη της χρήσης των απινιδωτών που προσέφερε στα σχολεία του προχώρησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με την εθελοντική συνεισφορά στελεχών της Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ. (Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών), που βρέθηκαν στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης και εκπαίδευσαν πιστοποιημένους εκπαιδευτικούς και από τα 25 σχολεία του δήμου που παρέλαβαν τους απινιδωτές.

Υπενθυμίζεται ότι 25 σχολικά συγκροτήματα του δήμου Νεάπολης-Συκεών είναι από τις αρχές Οκτωβρίου εξοπλισμένα με απινιδωτές που τους προμήθευσε ο δήμος με χρήματα από το δημοτικό ταμείο (44.671 ευρώ), μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη. Η προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αναμένεται να εκπαιδευτούν-πιστοποιηθούν στη χρήση τους και τουλάχιστον δυο εκπαιδευτικοί από τα υπόλοιπα σχολεία, στοιχείο που θεωρείται βασική προϋπόθεση για την απόκτηση απινιδωτή.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης εξέφρασαν για ακόμα μία φορά τις θερμές τους ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια στον δήμαρχο και τη διοίκηση του δήμου κάνοντας λόγο για ουσιαστική θωράκιση της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης συνεχάρη και ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά τον πρόεδρο Στέλιο Βαϊρλή και τα στελέχη της Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ. «που βρίσκονται καθημερινά στη πρώτη γραμμή, πάντα σε ετοιμότητα, προσφέροντας ακούραστα το εθελοντικό έργο τους, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση», ενώ κάλεσε για μία ακόμα φορά «ανθρώπους ευαίσθητους, με διάθεση για κοινωνική προσφορά, να ενταχθούν στην Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ. που εδώ και χρόνια προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε όλους τους τομείς της διάσωσης ατόμων που κινδυνεύουν, της δασοπροστασίας, της πυρόσβεσης και της αντιμετώπισης καταστροφών γενικότερα (σεισμοί, χιονοπτώσεις, πλημμύρες, πυρκαγιές κ.ά.)».

«Θωρακίζουμε ουσιαστικά τα σχολεία μας, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και κάνουμε πράξη ένα χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας μέσα από το ταμείο του δήμου μας. Θέλουμε φυσικά να πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν, αλλά αν χρειαστεί, ελπίζουμε να αποδειχθούν σωτήριοι» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Μιχάλης Βουλγαρίδης, που βρέθηκε στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο και κάλεσε «ακόμα περισσότερους εκπαιδευτικούς να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν, ώστε να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε απινιδωτές σε όλα τα σχολεία του δήμου μας».

Επιπλέον, την περασμένη Κυριακή (14.11) στελέχη της Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ. πραγματοποίησαν ένα ακόμη πιστοποιημένο σεμινάριο BLS/ AED στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών με την συμβολή της ΕΕΕΔ Θεσσαλονίκης, όπου εκτός από εκπαιδευτικούς, δόθηκαν πιστοποιήσεις και σε 35 πολίτες.

 

επιστροφή στην κορυφή