Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο καιρός σήμερα

FB IMG 1592740546367

Πρόσκαιρες βροχές και πτώση της θερμοκρασίας στη Χαλκιδική

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τις μεσημβρινές ώρες στις περισσότερες περιοχές εκτός από την Κρήτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα. Άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στην Κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τα ανατολικότερα τμήματα της Κρήτης υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών χαλαζοπτώσεων μικρού μεγέθους. Τα φαινόμενα σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές εκτός από την Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 9-10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12, στην Ήπειρο από 0 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 11-13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 19-20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 17-18 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 20-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14-15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά οι οποίες γρήγορα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 10-11 βαθμούς.

Στον Πολύγυρο αναμένονται βροχές έως το μεσημέρι και στη συνέχεια νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί και βορειοανατολικοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νέα Μουδανιά αναμένονται βροχές έως τις μεσημβρινές ώρες και στη συνέχεια νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

meteo.gr - https://www.meteo.gr/deltio.cfm

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020