Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρέθηκαν εκρηκτικά στο Πόρτο Καρράς

astynomia pyrotexnourgoi 1024x683

Σε εξουδετέρωση προχωρά η Αστυνομία

Με έκπληξη εργαζόμενοι στο "Πόρτο Καρράς" στη Σιθωνία Χαλκιδικής αντίκρυσαν νωρίς το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας σε αποθήκη της επιχείρησης εκρηκτικές ύλες. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.ΜΗ.), όπου με τη βοήθεια εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου, πραγματοποίησε εκτεταμένη έρευνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν σε άλλον αποθηκευτικό χώρο υψηλές ποσότητες εκρηκτικών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για εκρηκτικές ύλες εμπορικού τύπου, οι οποίες φέρουν αλλοιώσεις, πιθανόν λόγω παλαιότητας.

Από αύριο, Πέμπτη και έως το Σάββατο θα γίνει ελεγχόμενη εξουδετέρωση των συγκεκριμένων υλών σε απομονωμένο και ασφαλές σημείο της παραλιακής ζώνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποφασίστηκε να εξουδετερωθούν σε κοντινή απόσταση από το σημείο εντοπισμού τους, επειδή κρίθηκε επικίνδυνη η μεταφορά τους εκτός περιοχής.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου ενώ σε όλη τη διάρκεια της εξουδετέρωσης η Αστυνομία απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην προσεγγίζουν το σημείο.

 

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020