xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Το διαγωνισμό ορθογραφίας στα γαλλικά «Dictée Lavalloise 2021» στηρίζει η ΠΕΧ

dectee lavalloise

Στις 12 Δεκεμβρίου

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής στο πλαίσιο των πολιτιστικών της δράσεων και της πολυετούς συνεργασίας με τον Δήμο Λαβάλ Γαλλίας, στηρίζει το διαγωνισμό ορθογραφίας στα γαλλικά "Dictée Lavalloise 2021". Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Γενικό Λύκειο Πολυγύρου και θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 από το ΓΕΛ Πολυγύρου, υπό την αιγίδα της Π.Ε. Χαλκιδικής και με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας. και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , της επιτροπής αδελφοποίησης Λαβάλ-Ελλάς του Δήμου Λαβάλ Γαλλίας και του Συλλόγου καθηγητών γαλλικής γλώσσας APLF-DU.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος δήλωσε σχετικά: «Για ακόμη μία χρονιά, αν και κάτω από ιδιαίτερες, λόγω της πανδημίας, συνθήκες, στηρίζουμε το θεσμό Dictée Lavalloise – "Διαγωνισμός Ορθογραφίας" της πόλης Λαβάλ.
Η "Dictée Lavalloise" αποτελεί ένα θεσμό που εδραιώθηκε από το 2003 μεταξύ της πόλης του Λαβάλ Γαλλίας και των αδελφοποιημένων πόλεων Québec του Καναδά, Garango της Μπουρκίνα-Φάσο, Suceava της Ρουμανίας και Lovetch της Βουλγαρίας.
Ο Πολύγυρος, ανήκει σε αυτό το δίκτυο των αδελφοποιημένων πόλεων καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Λαβάλ Γαλλίας έχουν υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας εδώ και δύο δεκαετίες. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε τη γαλλοφωνία, να δώσουμε ευκαιρίες στους μαθητές μας να εξασκήσουν τις γνώσεις τους στη Γαλλική γλώσσα και να συμμετέχουν σε μια διακρατική και πολυπολιτισμική διοργάνωση.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωση του διαγωνισμού και ιδιαίτερα στο σύλλογο “Λαβάλ-Ελλάς” και στην καθηγήτρια των γαλλικών του ΓΕΛ Πολύγυρου κ. Χριστίνα Χατζηπαντελή που συντονίζει όλη τη δράση».

Δηλώσεις συμμετοχής στο σύνδεσμο που ακολουθεί, έως 5 Δεκεμβρίου 2021:

<https://forms.gle/KHBrfMwL6VJxoAdM6> https://forms.gle/KHBrfMwL6VJxoAdM6

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων / κηδεμόνων. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Χριστίνα Χατζηπαντελή, καθηγήτρια ΠΕ05 του ΓΕΛ Πολυγύρου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2