Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο καιρός σήμερα

anemoi isxyroi anemos isxyros

Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι στη Χαλκιδική

Βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα σταματήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως σε ορεινά τμήματα. Δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ και προοδευτική εξασθένηση. Πολύ αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 αναμένονται αρχικά βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, αλλά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν στα περισσότερα τμήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα και τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στην Ήπειρο από 3 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 14 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 17 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19-21 βαθμούς Κελσίου. Πάντως σταδιακά η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Από τις μεσημεριανές ώρες στο Ιόνιο και από τις βραδινές ώρες στο Αιγαίοι οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα επίπεδα 5 έως 6 μποφόρ τοπικά.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές βροχές και γρήγορη βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς.

Στον Πολύγυρο περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νέα Μουδανιά περιμένουμε νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και βορειοδυτικοί από 3 έως 5 μποφόρ.

meteo.gr - https://www.meteo.gr/deltio.cfm

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020