Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε λαθραία καπνικά (φωτο)

kapnika fort

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον Μάρτιο όταν φορτηγό που μετέφερε 124.500 λαθραία πακέτα τσιγάρεν επλάκη σε τροχαίο

Η αξιοποίηση του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού και η επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης παραγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί ηλικίας από 43 έως 26 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδή κατάθεση και παράβαση του Νόμου περί Εμπορικών Σημάτων και Αθέμιτου Ανταγωνισμού.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι από το Φεβρουάριο του 2018 έως το Νοέμβριο του 2020 εντάχθηκαν ως μέλη σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την παραγωγή, αποθήκευση και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων τα οποία διακινούσαν στη χώρα μας μέσω γειτονικών χωρών.

kapn kout

Η διερεύνηση και συνακόλουθη εξιχνίαση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν την 7 Μαρτίου του 2020 εντοπίσθηκε Ι.Χ. Φορτηγό που εξετράπη της πορείας του και ανετράπη επί του οδοστρώματος, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 249 κιβώτια που περιείχαν συνολικά 124.500 λαθραία πακέτα τσιγάρα.

Σύμφωνα με σχετική Έκθεση του Τελωνείου Θεσσαλονίκης οι μη καταβληθέντες δασμοί και φόροι μόνο για την ανωτέρω κατασχεθείσα ποσότητα υπερβαίνει τις 507.000 ευρώ.

 

 

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020