Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τη μείωση των τελών άρδευσης ζητά ο Απ. Πάνας

panas ard

Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς

Τη μείωση των τελών άρδευσης, αλλά και απαλλαγή των αγροτών από αυτά σε ορισμένες περιπτώσεις ζητά ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής Απόστολος Πάνας, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών καθώς και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην Ερώτηση ο κ. Πάνας επισημαίνει, πως το αποτέλεσμα των ακραίων φαινομένων λόγω της κλιματική αλλαγής με παρατεταμένα διαστήματα ανομβρίας και καύσωνα, είναι η ακαρπία των δενδρωδών καλλιεργειών και οι πολυετείς ζημίες από παγετό σε φυτικό κεφάλαιο. Σημειώνει μάλιστα, πως οι αποδόσεις των καλλιεργειών είναι μειωμένες ή και μηδαμινές, παρόλα αυτά, οι καλλιεργητικές φροντίδες τους δεν σταματούν, ασχέτως αν υπάρχει παραγωγή ή όχι.

Για τις αρδεύσεις συγκεκριμένα τονίζει πως, παρότι δεν υπάρχει παραγωγή στις δενδρώδεις καλλιέργειες, γίνονται πιο τακτικές λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και τον έντονων λειψυδρικών φαινομένων, με άμεσο κίνδυνο αν δεν πραγματοποιηθούν σε τακτικά χρονικά διαστήματα να καταστραφεί μόνιμα και οριστικά όλο το φυτικό κεφάλαιο.

Ο κ. Πάνας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με την Ερώτησή μου προς τους αρμόδιους Υπουργούς ζητώ να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες νομοθετικά, ώστε να μειωθούν ή να μη καταβληθούν τα παγία και οι καταναλώσεις άρδευσης για όσους παραγωγούς επλήγησαν αποδεδειγμένα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και παράλληλα να εισηγηθούν ρύθμιση η οποία θα απαλλάσσει τους χρήστες αρδευτικών γεωτρήσεων από τις δυσανάλογες με την παραγωγή τους χρεώσεις, διαμορφώνοντας μια ορθολογική τιμολόγηση».

 

 

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020