ΡΟΗ 24/7:

Στ. Καλαφάτης: "Δεν φεύγει η διαχείριση επενδυτικών σχεδίων από το ΥΜΑ-Θ"

STAYROS KALAFATHS YMATH21

Τροπολογία σε νομοσχέδιο

Παραμένει η διαχείριση επενδυτικών σχεδίων στη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως διευκρινίζει με σημερινή δήλωσή του ο αρμόδιος υφυπουργός, Σταύρος Καλαφάτης.

«Χάρη στην κοινή δράση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, φίλο Νίκο Παπαθανάση, η Διεύθυνση αναλαμβάνει, επιπλέον, τη διαχείριση επενδυτικών σχεδίων από 1-3 εκατ. ευρώ, κάτι που αυξάνει τις ευθύνες. Είμαι σίγουρος ότι η Διεύθυνση και το στελεχιακό της δυναμικό, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, θα ανταποκριθούν -για άλλη μία φορά- στις νέες συνθήκες και θα αξιολογηθούν θετικά. Για όσους έσπευδαν να διαρρέουν σενάρια και να κάνουν αναρτήσεις στις ιστοσελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης, μία λαϊκή παροιμία: "Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει"», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του νόμου "Περί Στρατηγικών Επενδύσεων και βελτιώσεων του επενδυτικού περιβάλλοντος", η Διεύθυνση διατηρεί την αρμοδιότητα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν ήδη υποβληθεί σε αυτή, ενώ για επόμενες προκηρύξεις καθεστώτων υπό τον Ν. 4399/2016 συνεχίζει με την αρμοδιότητα για επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ-3.000.000 ευρώ.

επιστροφή στην κορυφή