ΡΟΗ 24/7:

Ανοίγει τις πύλες της η "Ονειρούπολη" της Δράμας

263157619 4619245884817725 197011786060000701 n

Ταξίδι στην εποχή των Χριστουγέννων

Ένα ακόμη μαγικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, θα γραφτεί φέτος στη Δράμα. Ένα παραμύθι με τουνελόδρακους, ξωτικά, αόρατα πράσινα καγκουρό, μικρά λυκάκια, καλικάντζαρους, ιπτάμενα σουρωτήρια, χιονάνθρωπους, αλλά και τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη. Χαρακτήρες, που κάθε χρόνο, ζουν στο ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο περιβάλλον.

Για περίπου έναν μήνα, ο δημοτικός κήπος και η κεντρική πλατεία της πόλης, μεταμορφώνονται σε σκηνικά και όλοι οι επισκέπτες σε πρωταγωνιστές, στο απόλυτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι: την Ονειρούπολη!

Από το 2004, η αγάπη των εκατομμυρίων επισκεπτών της Ονειρούπολης, έχουν καταστήσει τη Δράμα πρωτεύουσα των Χριστουγέννων. Με βάση την καταλυτική προσφορά όλων όσοι συνέβαλαν στη γιγάντωσή της τα προηγούμενα χρόνια, η Ονειρούπολη εξελίσσεται, αλλάζει φιλοσοφία και σας περιμένει να την επισκεφτείτε για να αντικρίσετε από κοντά ένα ανανεωμένο και παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο, το μεγαλύτερο της Ελλάδας!

Καθημερινά, προσφέρονται εκατοντάδες διαφορετικές, δωρεάν δράσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και θεματικά εργαστήρια. Μικροί, και όσοι νιώθουν μικροί, έχουν τη δυνατότητα να χορέψουν και να τραγουδήσουν, να παίξουν, να εξασκήσουν τη δημιουργικότητά τους, να ζωγραφίσουν και να… τους ζωγραφίσουν, να διδαχθούν, να ανταμώσουν χριστουγεννιάτικους ήρωες και πρωταγωνιστές παραμυθιών, να μαγειρέψουν, να κάνουν πειράματα, να συμβάλλουν στο κοινωνικό έργο φορέων και συλλόγων… Με λίγα λόγια, να ζήσουν ανεπανάληπτες εμπειρίες και να γίνουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές στο μοναδικό, χριστουγεννιάτικο παραμύθι!

Από τις 5 Δεκεμβρίου 2021 και για περισσότερο από έναν μήνα, η πιο ονειρεμένη πόλη, ανοίγει τις πύλες της για ένα φανταστικό ταξίδι στην εποχή των Χριστουγέννων!

"Με σεβασμό απέναντι στην αθωότητα κάθε παιδικής ψυχής, σας υποδεχόμαστε στο ομορφότερο και πιο παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας", αναφέρουν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές.

Τα μέτρα

Όπως γνωστοποίησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας, Λευτέρης Καλλινικίδης, "σύμφωνα με τα όσα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και αφορούν τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα και το υγειονομικό πρωτόκολλο, θα ισχύουν τα παρακάτω μέτρα, που θα τηρηθούν αυστηρά:

1) Η είσοδος στη θεματική περιοχή της Χριστουγεννιάτικης αγοράς και των ψυχαγωγικών παιχνιδιών, είναι ελεύθερη όπως και στις λαϊκές αγορές, με αυστηρή τήρηση των μέτρων, όπως αποστάσεις, χρήση μάσκας και αποφυγή κάθε είδους συνωστισμού. Στους οικίσκους υγειονομικού ενδιαφέροντος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η παραμονή μας στον οικίσκο. Στους ελέγχους που θα διενεργούν τα αρμόδια κλιμάκια παρακαλούμε να είστε εφοδιασμένοι με τα ανάλογα πιστοποιητικά ή τεστ.

2) Στη ζώνη του θεματικού χριστουγεννιάτικου πάρκου δηλαδή της ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ, θα υπάρχει μόνο μία κεντρική είσοδος επί της οδού Εθνικής Αμύνης. Εκεί θα διενεργείται αυστηρός έλεγχος για την είσοδο σας με την υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή σέλφ τεστ για τα παιδιά έως 17 ετών(24 ωρών) ή για τα παιδιά έως 17 ετών ράπιντ 48 ωρών ή μοριακό 72 ωρών. Δεν επιτρέπεται η είσοδος με ράπιντ τεστ ή μοριακό σε άτομα άνω των 18 ετών. Μέσα στους οικίσκους, όπου αναπτύσσονται δράσεις, θα καταγράφονται τα ονοματεπώνυμα των επισκεπτών και λοιπά στοιχεία σε περίπτωση που αυτά χρειασθούν σε τυχόν ιχνηλάτιση. Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές εντός θεματικού πάρκου πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά. Οι έξοδοι που θα υπάρχουν θα είναι δύο. Τέλος, στη περίπτωση που κάποιος επισκέπτης παραβεί τους κανόνες και βρεθεί εντός πάρκου χωρίς να έχει περάσει από τον έλεγχο, θα τιμωρείται ο ίδιος με πρόστιμο και η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη.

3) Θα υπάρχουν ειδικές επισημάνσεις με πινακίδες σε ολόκληρο τον χώρο και βεβαίως το κέντρο πληροφόρησης για οποιαδήποτε διευκόλυνση.

Παρακαλούμε όλους τους επισκέπτες να τηρήσουμε τα μέτρα και να σεβαστούμε τους κανόνες που ορίζονται από τους ειδικούς και την πολιτεία, ώστε να χαρούμε με απόλυτη ασφάλεια όλοι μαζί τη μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στη Δράμα".

επιστροφή στην κορυφή