ΡΟΗ 24/7:

«Χριστούγεννα από τη Βιέννη… με αγάπη»: Εορταστική συναυλία στη Θεσσαλονίκη

xrist vienh

Στις 17 Δεκεμβρίου

Την εορταστική συναυλία «Χριστούγεννα από τη Βιέννη… με αγάπη» με το μουσικό σχήμα Transcription Ensemble, παρουσιάζει την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού , Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ).

Η γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μουσική. Η πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης καθιέρωσε τις συνθέσεις των Strauss και Tchaikovsky για να συνοδεύουν τους εορτασμούς για τη νέα χρονιά. Παραμονές των γιορτών η συναυλία θα μεταφέρει και εμάς στην μαγεία της Βιέννης και θα μας ταξιδέψει με βαλς, πόλκες, την Ωραία κοιμωμένη, τον Καρυοθραύστη.
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει μουσικά ακούσματα από Johann Strauß Sohn (1825 – 1899), Βαλς “Frühlingsstimmen”, Op. 410, “An der schönen, blauen Donau”, Op. 314, Tritsch – Tratsch – Polka Op. 214, Wiener Bonbons Op. 307 σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο, Pyotr Ilyich Tchaikovsky (1840 – 1893). Επιλογές από τα μπαλέτα “Ωραία Κοιμωμένη” Op. 66 και “Καρυοθραύστης” Op. 71 σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο· Dmitri Shostakovich (1906-1975) Βαλς από τη «Σουΐτα για ορχήστρα τζαζ αρ.2», Χριστουγεννιάτικο ποτ πουρί.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο για κράτηση θέσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 2310- 46 34 23.

Για την είσοδο στη συναυλία είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νόσησης καθώς και πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

επιστροφή στην κορυφή