Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

“Δεν υπάρχει κανένα μέρος στον κόσμο στο οποίο ΔΕΝ ανήκεις”

MATHITIS
Το ήξερα ότι δε θα αργούσε και πολύ η στιγμή που θα ‘γραφα και πάλι για τον Brandon Stanton, τον άνθρωπο πίσω από το Humans of New York.


Για όσους δεν είχαν διαβάσει το προηγούμενό μου post ή δεν γνωρίζουν τη δουλειά του, ο Brandon προχωράει στους δρόμους της Νέας Υόρκης με τη φωτογραφική του μηχανή φωτογραφίζοντας ανθρώπους. Με την άδειά τους ανεβάζει τις φωτογραφίες τους στο site του και στα social media γράφοντας παράλληλα κάτι για αυτούς. Κάτι που είπαν, κάτι που έγινε κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, μία μικρή ιστορία, μία φράση.

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες όταν ο Brandon τράβηξε τη φωτογραφία αυτού εδώ του 13χρονου νεαρού, του Vidal. Η φωτογραφία όχι απλώς έγινε viral αλλά βοήθησε τον Brandon να συγκεντρώσει πάνω από 1.000.000 δολάρια για το σχολείο Mott Hall Bridges Academy στο οποίο πηγαίνει το αγόρι. Το σχολείο βρίσκεται στη γειτονιά Brownsville στο Brooklyn, την περιοχή με  τα υψηλότερα επίπεδα εγκληματικότητας της Νέας Υόρκης.
 
“Ποιος σε έχει επηρεάσει περισσότερο στη ζωή σου;” 
“Η διευθύντριά μου η κυρία Lopez.”
“Πώς σε έχει επηρεάσει;”
“Όταν μπλέκουμε δε μας αποβάλει. Μας καλεί στο γραφείο της και μας εξηγεί πώς η κοινωνία μας έχει υποβαθμιστεί. Και μας λέει ότι κάθε φορά που κάποιος από εμάς παρατάει το σχολείο, ένα κελί φυλακής χτίζεται. Και μια φορά έβαλε τον κάθε μαθητή να σταθεί όρθιος και είπε στον καθέναν ξεχωριστά ότι αξίζει.”

O Brandon ένιωσε την ανάγκη να πάει στο σχολείο και να γνωρίσει τη διευθύντρια.  Μετά τη συνάντησή τους αποφάσισε να συμβάλει στην προσπάθεια που είχε ξεκινήσει να μαζέψει χρήματα για να χρηματοδοτήσει ταξίδι για τους μαθητές της στο Harvard.
 DASKALA

Πιο συγκεκριμένα ο στόχος της κυρίας Lopez ήταν να ταξιδεύει κάθε χρόνο στο Harvard με τους μαθητές της που πρωτομπαίνουν στο γυμνάσιο.  Μια και οι περισσότεροι δεν έχουν βγει ποτέ εκτός Νέας Υόρκης, ήθελε να νιώσουν τι σημαίνει να βρίσκονται μέσα σε ένα από τα καλύτερα σχολεία του κόσμου και να μπορέσουν να εισπράξουν το συναίσθημα ότι ανήκουν εκεί.

$700.000 μαζεύτηκαν μέσα σε 4 μέρες και το τελικό ποσό ξεπέρασε το $1.000.000. Έτσι οι μαθητές θα μπορούν να επισκέπτονται το Harvard για τα επόμενα 10 χρόνια, ενώ μέρος του ποσού θα διατεθεί στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του σχολείου. Ένας από τους πρώτους αποδέκτες της υποτροφίας The Vidal Scholarship Fund, όπως ονομάστηκε, θα είναι ο Vidal. Το αγόρι που με τη φωτογραφία του τα ξεκίνησε όλα.
 HARWARD

“Θέλω οι μαθητές μου να ξέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα μέρος στον κόσμο στο οποίο δεν ανήκουν.”
~ Κυρία Λόπεζ
 


Πηγή:aspaonline.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την Ιωάννα Γάκη

Halkidikifocus 2014-2020