xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Μισό εκατ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις το 2021

POLYGYROS PSHLA 20

Καταγγελίες από τη μειοψηφία του Δήμου Πολυγύρου

Αποκαλυπτική για μία ακόμη φορά εμφανίζεται η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου της πρωτεύουσας της Χαλκιδικής αναφορικά με τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής γύρω από τις αναθέσεις των έργων.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης "Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο", Ιωάννης Σφυρής επισημαίνει:

"Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που προηγούνται άλλες δουλειές στο Δήμο Πολυγύρου όπως το "άδειασμα" των κωδικών του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους με απευθείας αναθέσεις σε "ημέτερες δυνάμεις" οι οποίες δεν αμύνονται του πατρίου εδάφους αλλά λόγω εποχής λένε τα "κάλαντα" στο Δημαρχείο και περνούν το κατιτίς. Απευθείας Αναθέσεις και πουθενά δεν υπάρχει αναρτημένη και κυρίως δημοσιευμένη μια πρόσκληση ενδιαφέροντος. Τώρα γιατί δεν τηρούνται οι νόμοι και τα προσχήματα και γιατί προσβάλετε τόσο η νοημοσύνη ημών των Δημοτών, την απάντηση ψάξτε την στο Δημαρχείο... εντός κτιρίου!
490.000€ σε απευθείας αναθέσεις έως τις 16 Δεκεμβρίου...".

"Και έχουμε ακόμα 15 μέρες να κλείσει ο μήνας και να φτάσουμε να λέμε και εμείς: ένα εκατομμύριο, εκατό μια χιλιάδες, εκατό μια και δέκα!!!", σημειώνει σκωπτικά.

Ο ίδιος εμφανίζεται επικριτικός και για το θέμα της συζήτησης και κύρωσης του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2022: "Πολλά χρόνια μετά, στα μέρη μας, ο Προϋπολογισμός 2022 του Δήμου Πολυγύρου έπρεπε να ψηφιστεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου (Κλεισθένης Ι- Αρθ 186 - Παρ 7). Κι ενώ κοντεύει να βγει ο χρόνος, επιτέλους ήρθε αρχικά η πρόσκληση για να συζητηθεί στην επιτροπή Δημόσιας Διαβούλευσης η οποία θα συνεδριάσει (τρόπος του λέγειν αφού η συνεδρίαση ορίστηκε δια περιφοράς) την Δευτέρα 20/12....κάποια στιγμή μετά θα περάσει Οικονομική Επιτροπή...δε θα θέλει άλλες 10-15 ημέρες για να φτάσει για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο;;;.... καλή χρονιά και ευτυχισμένο το νέο έτος! Εδώ τον φετινό προϋπολογισμό της κατασκήνωσης τον ψηφίσαμε όταν αυτή έκλεισε!!!....το ίδιο έγινε και με τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς... μάλλον πολλά θέλουμε".

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2