xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Από αύριο το πρωί η ισχύς των νέων μέτρων - Τέλος η μουσική στη διασκέδαση

estiasi trapezi2

Τι θα ισχύει για την Πρωτοχρονιά

Από αύριο στις 6.00 το πρωί θα ισχύσουν τα νέα μέτρα (που επρόκειτο να τεθούν σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου) για την ανάσχεση της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια έκτακτων ανακοινώσεων, μετά το χθεσινή κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Όσον αφορά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι για τα καταστήματα της εστίασης θα επιτραπεί η λειτουργία τους μέχρι τις 2.00 τα ξημερώματα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μουσική.

Αναλυτικά τα μέτρα:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζομένους στην εστίαση, στα Μέσα Μεταφοράς, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.
- Τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, μόνο για καθήμενους σε τραπέζια 6 ατόμων, χωρίς ορθίους. Η μουσική θα απαγορεύεται. Ειδικά για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το ωράριο λειτουργίας θα ισχύει έως τις 2.00 το πρωί.
- Απαγόρευση οργανωμένων πάρτι σε ιδιωτικούς χώρους
- Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Όπως είπε ο υπουργός, αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.
- Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
- Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

 

επιστροφή στην κορυφή