xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Περισσότεροι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη

YPOGEIOI KADOIthess120

Ο σχεδιασμός της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης

Στην επέκταση του δικτύου των υπόγειων κάδων απορριμμάτων στις γειτονιές και ιδιαίτερα σε περιοχές πυκνοκατοικημένες, με μεγάλο όγκο σκουπιδιών και ανακύκλωσης, προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έχει ήδη εντοπίσει 150 σημεία στα δημοτικά διαμερίσματα και ειδικότερα στις περιοχές Ξηροκρήνης, Τούμπας, Χαριλάου και Ντεπώ, όπου μπορούν να τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι.

Αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη η επικοινωνία του δήμου με τους δημόσιους οργανισμούς για τα δίκτυα κοινής ωφέλειας που περνούν κάτω από το οδόστρωμα, ενώ ύστερα από συμφωνία με το ΑΠΘ θα ξεκινήσουν έλεγχοι με ειδικά μηχανήματα που «διαβάζουν» το υπέδαφος ώστε να μην γίνουν άσκοπα ορύγματα.

«Μετά την τοποθέτηση των πρώτων 60 υπόγειων κάδων στο ιστορικό κέντρο, προχωράμε στις γειτονιές. Ως υπηρεσία έχουμε ήδη εντοπίσει τα σημεία, τα οποία μπορούν να δώσουν καταλληλότητα από έναν έως και τέσσερις υπόγειους κάδους, ανάλογα με τα υπόγεια δίκτυα. Η τεχνογνωσία υπάρχει και το έργο θα τρέξει γρήγορα», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Ζεϊμπέκης.

επιστροφή στην κορυφή