ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σενάρια αφανισμού του μικρού βοοτρόφου και της παραδοσιακής κτηνοτροφίας

agelades exwxh

Κοινοβουλευτική ερώτηση στον ΥΠΑΤ

Να στηρίξει τον μικρό κτηνοτρόφο με ουσιαστικές ενισχύσεις και με ελαφρύνσεις στο κόστος παραγωγής ζητά η Βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα σε κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε μαζί με 30 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η κοινοβουλευτική ερώτηση έχει σχέση με τους απαράδεκτους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την κατάτμηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης των βοοειδών, με τέτοιο τρόπο που να ευνοούνται οι εισαγωγές, οι έμμεσες “ελληνοποιήσεις” κι η πριμοδότηση αποκλειστικά της σταβλισμένης και βιομηχανικής κτηνοτροφίας.
Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, με το νέο μοντέλο συνδεδεμένης ενίσχυσης όλα τα χρήματα θα καταλήξουν στις ​μεγάλες μονάδες πάχυνσης βοοειδών, που λειτουργούν αποκλειστικά σε ένα μοντέλο σταβλισμένης κτηνοτροφίας. Ο σχεδιασμός αυτός οδηγεί σε αφανισμό τις μικρές κτηνοτροφικές μονάδες καθώς και τις κτηνοτροφικές εκτροφές των αυτόχθονων φυλών βοοειδών. Στο πλαίσιο αυτό, οι Βουλευτές του ΣΥΡ|ΙΖΑ - ΠΣ καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα να απεργάζεται σενάρια αφανισμού του μικρού κτηνοτρόφου της χώρας, μέσα από την διοχέτευση των ευρωπαϊκών ενισχύσεων μόνο στους μεγάλους παίκτες και στις βιομηχανικές μονάδες πάχυνσης βοοειδών και να στηρίξει τον μικρό κτηνοτρόφο με ουσιαστικές ενισχύσεις και με ελαφρύνσεις στις δαπάνες του κόστους παραγωγής.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 13:20
επιστροφή στην κορυφή