sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Νησιών ο Δήμος Αριστοτέλη

Dimos Aristoteli 22222

Νέες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης

Στο Μητρώο Μελών του Ο.Τ.Ι.Ε. (Observatory on Tourism for Islands Economy) εντάχθηκε ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, αξιοποιώντας δυνατότητες που εξασφαλίζονται από την πρόσφατη δικτύωσή του με το Δήμο του Παλέρμο της Σικελίας. Η ένταξη αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην προσπάθεια διείσδυσης της Ανατολικής Χαλκιδικής σε μεσογειακές -κυρίως- τουριστικές αγορές.

Πέρα από την κατάρτιση στατιστικών ερευνών για τον τουρισμό, ο Ο.Τ.Ι.Ε. επικεντρώνει τη δραστηριότητά του:

στην ενημέρωση μιας μεγάλης τράπεζας δεδομένων, αναφορικά με το νησιωτικό τουρισμό στη Μεσόγειο

στην εκπόνηση μελετών και εργασιών

στη διοργάνωση forum και σεμιναρίων και

στη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα συνεργασίας και τουριστικής ανάπτυξης.

Ο Ο.Τ.Ι.Ε. προσφέρει υποστήριξη στη χάραξη στρατηγικών και σχεδίων μάρκετινγκ για τον τουρισμό, με βάση τις ευρωπαϊκές και δη μεσογειακές νησιωτικές πραγματικότητες.

Dimos Aristoteli 4444444

Η εν λόγω συνεργασία προέκυψε κατά την παρουσίαση του προγράμματος με τίτλο «πράσινα μεσογειακά νησιά στην ίδια γεωγραφική παράλληλο», που ως έμπνευση και δημιουργία του Δήμου Αριστοτέλη με επίκεντρο την Αμμουλιανή, συμπεριέλαβε την πρωτεύουσα της Σικελίας τον Οκτώβριο του 2021.

Ένας από τους κύριους στόχους του Δήμου είναι η διοργάνωση μέσω του Ο.Τ.Ι.Ε. ποικίλων summer schools και campus, με θεματικό άξονα τη ναυτική και ναυπηγική παράδοση «από τα Αρχαία Στάγειρα, στην Αρχαία Άκανθο και στο Άγιον Όρος». Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να ενισχυθούν οι ανταλλαγές νέων, μαθητών και σπουδαστών ενθαρρύνοντας την κινητικότητα σε ό,τι αφορά τις σχολικές και πολιτιστικές ροές από τη Σικελία και άλλα νησιά προς την παράκτια ζώνη της Ανατολικής Χαλκιδικής.

«Για να προσεγγίσουμε τη Μεσόγειο» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος «έπρεπε να επενδύσουμε στην ευρηματικότητα, δεδομένου ότι απευθυνόμαστε σε ομοειδείς τουριστικούς προορισμούς. Ερευνώντας τις ιστορικές και φυσικές πηγές του δικού μας τόπου, καταλήξαμε στα επιμέρους αφηγήματα που θα απευθύνουμε σε κάθε τουριστική αγορά, προκειμένου να εφαρμόσουμε όρους καινοτομίας, να καλλιεργήσουμε το ενδιαφέρον, αλλά και να επιτύχουμε όσο το δυνατό περισσότερο προωθητικό εύρος για τα project μας. Στη μεσογειακή λεκάνη, όπου κυριαρχούν η θάλασσα, η απλότητα και οι γεύσεις, επιλέξαμε να συνδέσουμε την αριστοτελική και την αθωνική ιστορία με την κληρονομιά των Ιερισσιωτών καραβομαραγκών, ώστε να δημιουργήσουμε έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο τουριστικό μύθο».

Dimos Aristoteli 3333333

Οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται μέσα από το πρόγραμμα «πράσινα μεσογειακά νησιά» ανοίγουν το δρόμο για δικτύωση της Ιερισσού με το Παλέρμο και άλλες σικελικές πόλεις, όπως η Μεσσήνη και οι Συρακούσες.

Πριν το Μάρτιο του 2022 ο Δήμος Αριστοτέλη και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής θα ολοκληρώσουν τη διαδικτυακή παρουσίαση της Ανατολικής Χαλκιδικής στα μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Παλέρμο (το οποίο διαθέτει και τουριστικό τμήμα), ενώ στις αρχές Ιουνίου Σικελοί εκπρόσωποι Τύπου και τουριστικών γραφείων, αλλά και καλλιτέχνες θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα ενός KOUZINA trip, ειδικά διαμορφωμένου για τη σικελική τουριστική αγορά. Την επαγγελματική αποστολή θα συνοδεύσουν ο Δήμαρχος του Παλέρμο Guido Barcellona και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Παλέρμο Χαράλαμπος Τσολάκης.

269897275 342906970645199 4913131200185893482 n

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr