xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

ΠΚΜ: Συνεχίζεται η διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ στη Θεσσαλονίκη

teva logo848

Ξεκίνησαν οι διανομές

Συνείζεται η διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) για το 2022, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης- Δυτικό Τμήμα σε συνεργασία με τους Δήμους και τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής και συγκεκριμένα τους Δήμους: Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Βόλβης, Δέλτα, Κορδελιού-Ευόσμου, Λαγκαδά, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Χαλκηδόνας, Ωραιοκάστρου, την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Για τους ωφελούμενους του δυτικού τμήματος της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, η διανομή τροφίμων ξεκίνησε από της 3 Ιανουαρίου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους.
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα παραλάβουν ξηρά τρόφιμα.
Κάθε ωφελούμενος θα παραλάβει 7,51 κιλά από τα παρακάτω ξηρά προϊόντα για κάθε μέλος της οικογένειας:
1. ΑΛΑΤΙ (Τεμάχια 1, Βάρος 500gr)
2. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ (Τεμάχια 2, Βάρος 2kg)
3. ΓΑΛΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ (Τεμάχια 2, Βάρος 2L)
4. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ (Τεμάχια 1,Βάρος 500gr)
5. ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ (Τεμάχια 1, Βάρος 450gr)
6. ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΤΟΝΟΥ (Τεμάχια 1, Βάρος 160gr)
7. ΕΛΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ (Τεμάχια 1, Βάρος 400gr)
8. ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ (Τεμάχια 1, Βάρος 1kg)
9. ΡΕΒΥΘΙΑ (Τεμάχια 1, Βάρος 500gr)

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό ΑΜΚΑ (επίσημο έγγραφο), την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας τους στην περίπτωση που τα προϊόντα παραληφθούν αυτοπροσώπως.
Εάν η παραλαβή γίνει από τρίτο άτομο, χρειάζεται εξουσιοδότηση και η αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας.
Όλοι οι ωφελούμενοι θα ενημερωθούν με SMS και με ηχητικό μήνυμα για την ημερομηνία το σημείο διανομής αλλά και τις ώρες που θα μπορούν να παραλάβουν τα τρόφιμα τους.
Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τον Covid19.

*Επισημαίνεται ότι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων (κυρίως για τις πολυμελείς οικογένειες), απαιτείται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο για να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν.

 

επιστροφή στην κορυφή