xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Παράταση των μέτρων κατά της πανδημίας για ακόμη μία εβδομάδα

kosmos maskes

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Την παράταση για ακόμη μία εβδομάδα των μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Σύφμωνα με το Υπουργείο Υγείας, αποφασίστηκε ομόφωνα τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα, δηλαδή από 24 έως 31 Ιανουαρίου.

Τα μέτρα που ισχύουν είναι τα εξής:

- Ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, χωρίς μουσική, μόνο για καθήμενους σε τραπέζια 6 ατόμων, χωρίς ορθίους.
- Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζομένους στην εστίαση, στα Μέσα Μεταφοράς, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.
- Στα καταστήματα συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων (mall) και των εκπτωτικών χωριών, καθώς και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου "κατάστημα εντός καταστήματος" (shops in a shop), οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό (PCR ή rapid test).
Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών, δύνανται να προσκομίζουν εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).
-Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.
-Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
-Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

επιστροφή στην κορυφή