xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Επιδοτούμενη επιχειρηματική αποστολή στη Λευκορωσία για τα μέλη του Επιμελητηρίου

epimelitirio halkidiki m

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EU4Business – Connecting Companies

Σε μια εποχή που η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της χώρας με κύριους άξονες την καινοτομία και την εξωστρέφεια είναι πρωταρχικός στόχος, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής για άλλη μια φορά επιτελεί έναν από τους βασικούς του ρόλους.
Στην κατεύθυνση αυτή υπέβαλλε πρόταση και εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EU4Business: Connecting Companies, με τίτλο Filoxenia – Supporting Tourism SMEs’ Cooperation between Greece and Belarus (Φιλοξενία – Υποστήριξη της Συνεργασίας Τουριστικών ΜμΕ μεταξύ Ελλάδας και Λευκορωσίας).

Το Έργο περιλαμβάνει τη συνεργασία μεταξύ του «Επιμελητηρίου Χαλκιδικής» από τη μεριά της Ελλάδας και του Συνεταιρισμού Αγροτουρισμού και Οικοτουρισμού “Country Escape” από τη μεριά της Λευκορωσίας. Σκοπός του Έργου είναι η υλοποίηση δράσεων σύνδεσης των Τουριστικών ΜμΕ μεταξύ των δύο χωρών και η επιπλέον ανάπτυξη του αγροτουρισμού στις περιοχές αυτές. Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του Έργου, ελληνικές και λευκορωσικές ΜμΕ από τον κλάδο του τουρισμού θα πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις έτσι ώστε να εξετάσουν τη δυνατότητα συνεργασίας, την ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών και τη συλλογή πληροφοριών για εναλλακτικές αγορές. Στόχος του Έργου είναι η συμμετοχή 30 ΜμΕ συνολικά, εκ των οποίων οι 15 ΜμΕ από την Ελλάδα που θα ταξιδέψουν στην Λευκορωσία για την υλοποίηση των συναντήσεων και αντίστοιχα 15 ΜμΕ από την Λευκορωσία οι οποίες θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια παραμονής των εκπροσώπων των επιχειρήσεων στην ξένη χώρα θα υλοποιηθούν δράσεις όπως επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β matching), επισκέψεις σε σχετικές κλαδικές εκθέσεις, δικτύωση των ΜμΕ.

Το κόστος μεταφοράς, μετακίνησης και φιλοξενίας των 15 εκπροσώπων των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καλύπτονται εξολοκλήρου από το πρόγραμμα. Η επιχειρηματική αποστολή των Λευκορωσικών επιχειρήσεων που θα επισκεφτεί την Χαλκιδική θα φιλοξενηθεί στον Πολύγυρο το διάστημα από 21 έως 28 Φεβρουαρίου 2022, ενώ η ελληνική αντιπροσωπεία θα επισκεφτεί το Μινσκ της Λευκορωσίας το χρονικό διάστημα από 10 έως 17 Απριλίου 2022. Από ελληνικής πλευράς θα απαιτηθεί για τη μετάβαση αεροπορικώς προς τη Λευκορωσία, διαβατήριο σε ισχύ και έκδοση ταξιδιωτικής βίζας.
Βασική προϋπόθεση, βάσει των οδηγιών του προγράμματος, για τη συμμετοχή στην επιχειρηματική αποστολή είναι :

1. Η επιχείρηση να είναι Μικρομεσαία
2. Η επιχείρηση να ανήκει στον ευρύτερο κλάδο του Τουρισμού (Αγροτουρισμός, Οικοτουρισμός, κλπ.)
3. Η έδρα της επιχείρησης να είναι σε αγροτική περιοχή

Θα δοθεί προτεραιότητα σε γυναικείες επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις που έχουν γυναίκες σε καίριες διοικητικές θέσεις, καθώς και σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε άτομα κάτω των 35 ετών.

Παρακαλούνται οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην επιχειρηματική αποστολή, να συμπληρώσουν την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να την αποστείλουν στο Επιμελητήριο , στο e mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι στις 31/01/2022.

Στις αιτήσεις θα τηρηθεί σειρά υποβολής ενώ θα εξεταστούν ως προς την τήρηση των προϋποθέσεων συμμετοχής, από τον υπεύθυνο διαχειριστή του προγράμματος .

Η διάρκεια του Έργου είναι 6 μήνες, με ημερομηνία έναρξης την 1η Δεκεμβρίου 2021 και λήξης την 31η Μαΐου 2022, ενώ η αναθέτουσα αρχή είναι το Eurochambres (Ευρωεπιμελητήριο).

 

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2