ΡΟΗ 24/7:

Μ. Κατρίνης: «Η σύσταση του Υπ. Πολιτικής Προστασίας, αποδείχτηκε επικοινωνιακό πυροτέχνημα»

xionismenh polh

Μετά τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία

«Η σύσταση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας έγινε μετά τις πρωτοφανείς καταστροφές, που έγιναν στην Εύβοια, αλλά και στην Ηλεία το καλοκαίρι. Πάνω στην κατακραυγή που υπήρχε για τις καθυστερημένες αντιδράσεις του κρατικού μηχανισμού έγινε μια διαχείριση επικοινωνιακή, η οποία οδήγησε και στη σύσταση αυτόνομου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Αποδεικνύεται λοιπόν επτά μήνες μετά τη λειτουργία του υπουργείου, με το πρώτο crash test, ότι μάλλον ήταν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα για να καταλαγιάσει η αντίδραση τότε από τις πρωτοφανείς πυρκαγιές και τη μεγάλη φυσική καταστροφή, παρά μια ουσιαστική πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη να δώσει έμφαση και προτεραιότητα σ΄αυτό που λέμε Πολιτική Προστασία και Κλιματική Αλλαγή!».
Τα παραπάνω τόνισε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ. και Βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας σήμερα στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης και στους δημοσιογράφους Βαγγέλη Μωυσή και Ειρήνη Γκέλη.
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Φτάνει σήμερα ο πολίτης και διαπιστώνει ότι όντως σ΄ένα όντως ακραίο καιρικό φαινόμενο, το οποίο όμως το είχαμε προαναγγείλει - και μάλιστα θέλω να σας ανακαλέσω στη μνήμη την δήλωση, αν δεν κάνω λάθος ή την Κυριακή ή το Σάββατο του Περιφερειάρχη Αττικής, που δήλωσε πανέτοιμος να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο - και μέσα σε λίγες ώρες βλέπουμε τριτοκοσμικές εικόνες, που στον κόσμο τέλος πάντων περνούν ένα μήνυμα ότι δεν υπάρχει κράτος, το οποίο μπορεί να μετριάσει τις επιπτώσεις ενός φαινομένου και να μην δυσκολεύει την καθημερινότητα του πολίτη. Το να ζητάει συγνώμη απλώς ο αρμόδιος υπουργός δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση, στην οποία για δεύτερη φορά συμβαίνει το ίδιο, από τις βαρύτερες ευθύνες. Και νομίζω ότι οι πολίτες νιώθουν μια οργή συνολικά για το πολιτικό σύστημα, να είμαστε δίκαιοι».
Στην ερώτηση αν προτίθεται το ΚΙΝ.ΑΛ. στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής του προσέγγισης να ζητήσει παραιτήσεις ο κ. Κατρίνης απάντησε: «Οι παραιτήσεις δεν δίνουν λύσεις. Εγώ νομίζω ότι επειδή ακόμα είμαστε στην εξέλιξη του φαινομένου είναι καλό να αφήσουμε να υπάρξει μια, έστω υποτυπώδης διαχείριση για να μετριαστούν οι επιπτώσεις στους πολίτες και στις επόμενες ημέρες, να είστε σίγουροι ότι πέρα από τις ευθύνες που οι πολίτες θα αποδώσουν σ΄ αυτούς, οι οποίοι καθησύχαζαν αλλά δεν έπραξαν ανάλογα, θα υπάρξουν και οι ανάλογες πολιτικές τοποθετήσεις».

επιστροφή στην κορυφή