xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Στο έλεος αρνητών οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Γαλάτιστας

151165371 114018077353207 1740571578261965068 n

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ στην υπουργό Παιδείας

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με το πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει από τις μηνύσεις αρνητών του κορωνοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα της Γαλάτιστας Χαλκιδικής. Την ερώτηση συνυπογράφουν 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, η εκπαιδευτική κοινότητα της Γαλάτιστας Χαλκιδικής βρί​σκεται εδώ και δύο χρόνια στο στόχαστρο αρνητών του κορωνοϊού, οι οποίοι υποβάλλουν μηνύσεις στο Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου Γαλάτιστας. Αιτία είναι η απαγόρευση παιδιού, από τους κηδεμόνες του, να φοιτήσει στο σχολείο, εξαιτίας της άρνησης των υγειονομικών μέτρων. Ο συγκεκριμένος μαθητής πέρσι αναγκάστηκε από την οικογένεια του να χάσει την χρονιά και φέτος κινδυνεύει να συμβεί το ίδιο, λόγω αδικαιολόγητης απουσίας του από το σχολείο. Για να αποφύγει τις ποινικές του ευθύνες ο συγκεκριμένος κηδεμόνας έχει προχωρήσει σε δύο μηνύσεις προς τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου. Για την συγκεκριμένη περίπτωση, παρόλο που έχει ενημερωθεί αρμοδίως κι επανειλημμένα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά ούτε και του μαθητή. Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καλούν την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να παρέμβει άμεσα, ώστε να προστατευτεί η εκπαιδευτική κοινότητα της Γαλάτιστας από καταχρηστικές μηνύσεις αρνητών του κορωνοϊού και να μην χάσει ακόμα μία χρονιά ο συγκεκριμένος μαθητής.

MALAMA 26221IMG 2942

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

"ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2022

Προς την κυρία Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αφήνει απροστάτευτη την εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου της Γαλάτιστας απέναντι σε μηνύσεις αρνητών του κορωνοϊού.

Η εκπαιδευτική κοινότητα της Γαλάτιστας Χαλκιδικής βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια στο στόχαστρο αρνητών του κορωνοϊού, οι οποίοι υποβάλλουν μηνύσεις στο Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου Γαλάτιστας. Αιτία είναι η απαγόρευση παιδιού, από τους κηδεμόνες του, να φοιτήσει στο σχολείο, εξαιτίας της άρνησης των υγειονομικών μέτρων. Ο συγκεκριμένος μαθητής πέρσι αναγκάστηκε από την οικογένεια του να χάσει την χρονιά και φέτος κινδυνεύει να συμβεί το ίδιο, λόγω αδικαιολόγητης απουσίας του από το σχολείο. Για να αποφύγει τις ποινικές του ευθύνες ο συγκεκριμένος κηδεμόνας έχει προχωρήσει σε δύο μηνύσεις προς τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου. Για την συγκεκριμένη περίπτωση, παρόλο που έχει ενημερωθεί αρμοδίως κι επανειλημμένα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά ούτε και του μαθητή, με αποτέλεσμα να καλεί ο Εισαγγελέας του Πταισματοδικείου Βασιλικών σε προανάκριση πάνω από 20 εκπαιδευτικούς και να κινδυνεύει το παιδί να μείνει εκτός εκπαίδευσης. Η διαδικασία της προανάκρισης έχει οριστεί για τις 8 Φεβρουαρίου.

Επειδή είναι απαράδεκτο να αφήνονται εκπαιδευτικοί απροστάτευτοι απέναντι σε καταχρηστικές μηνύσεις αρνητών.

Επειδή η εκπαιδευτική κοινότητα της Γαλάτιστας Χαλκιδικής είναι αναστατωμένη από την απουσία μέριμνας και προστασίας εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας.

Ερωτάται η κυρία Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων :

Θα παρέμβει άμεσα, ώστε να προστατευτεί η εκπαιδευτική κοινότητα της Γαλάτιστας από καταχρηστικές μηνύσεις αρνητών του κορωνοϊού;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μάλαμα Κυριακή

Αβραμάκης Ελευθέριος

Καφαντάρη Χαρούλα

Μωραΐτης Αθανάσιος

Παύλου Παναγιώτη

Ραγκούσης Ιωάννης

Σκουρολιάκου Παναγιώτης

Σκούφα Ελισάβετ

Φάμελλος Σωκράτης

Φωτίου Θεανώ

Χριστίδου Ραλλία"

269897275 342906970645199 4913131200185893482 n

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2