ΡΟΗ 24/7:

Ν. Ανδρουλάκης: "Ναι στην πρόταση μομφής, όχι στις εκλογές" (ΒΙΝΤΕΟ)

NIKOS ANDROYLAKHS OPEN 20012022

Τι είπε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για τον Αλ. Τσίπρα

«Είναι προφανές ότι δεν θα παράσχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση. Απεδείχθη ότι η θεωρία του κ. Μητσοτάκη ότι είναι αποτελεσματική κυβέρνηση κατερρίφθη. Θα στηρίξουμε την πρόταση αυτή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε στα εσωκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα» τόνισε σε συνέντευξή του στο OPEN ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης και προσέθεσε:

«Ψηφίζουμε την πρόταση μομφής, καταδικάζοντας την ανεπάρκεια Μητσοτάκη, αλλά δεν μπαίνουμε στα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «αξιολογούμε αρνητικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και γι' αυτό θα ψηφίσουμε την πρόταση μομφής». Επανέλαβε δε ότι δεν μπαίνει στα παιχνίδια του κ. Τσίπρα. «Ο κ. Τσίπρας ψάχνει σωσίβιο και δίνει σωσίβιο στον κ. Μητσοτάκη» .

Επέκρινε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα ως αναξιόπιστο, λέγοντας πως πριν από λίγο καιρό έλεγε ότι δεν ζητά εκλογές λόγω πανδημίας: «Με 100 πολίτες να πεθαίνουν καθημερινά θεωρώ αδιανόητο και ανήθικο να ζητάς εκλογές. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκλογές για τους δικούς του λόγους» είπε και πρόσθεσε:

«Στο ΚΙΝΑΛ δεν κάνουμε πολιτικά παιχνίδια. Δεν ασχολούμαστε με την πολιτική του κ. Τσίπρα, εμείς αξιολογούμε αρνητικά την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, γι’ αυτό και θα ψηφίσουμε αυτήν την πρόταση (μομφής)».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν περιθώρια σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Πήρα εντολή από 270 χιλιάδες να ανανεώσω και να δυναμώσω την παράταξή μας, συνεχίζοντας αυτόνομη πορεία. […] Ο ελληνικός λαός θέλει προτάσεις για να αλλάξουν τα πράγματα. Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Προφανώς με συνέφερε να θέλω εκλογές αύριο το πρωί. Αλλά, πάνω απ’ όλα βάζω το δημόσιο συμφέρον».

Ο κ. Ανδρουλάκης, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως «γνώριζε από ημερών την κακοκαιρία και απεδείχθη απολύτως απροετοίμαστη».

Πρόσθεσε δε πως εμείς κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις και τόνισε μεταξύ άλλων:

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η γραφειοκρατία και το υδροκέφαλο σύστημα που έχει δημιουργήσει ο κ. Μητσοτάκης. Να δημιουργηθεί ένα υπουργείο που θα σχεδιάσει και πρόληψη.

Το υπουργείο κλιματικής αλλαγής πρέπει να στηριχθεί με αρμοδιότητες, πόρους, προσωπικό και όχι κέλυφος όπως είναι σήμερα.

Είναι πολύ σημαντικό να αναβαθμιστεί η Πυροσβεστική και να υπάρχει αξιοκρατική δομή και όχι πελατειακή.

Να αναβαθμιστούν τα σχέδια πολιτικής προστασίας βάσει των βέλτιστων ευρωπαϊκών πολιτικών, ώστε να υπάρχει μια ξεκάθαρη δομή.

Επίσης χαρακτήρισε αδιανόητη την απόφαση της κυβέρνησης να χαλαρώσουν τα μέτρα. «Είμαστε 16οι σε εμβολιασμό πανευρωπαϊκά, είναι λάθος το μήνυμα που στέλνουμε ότι ξεπεράσαμε με την πανδημία» σημείωσε.

Σε ερώτηση αν θέλει ή όχι εκλογές, απάντησε: «Θεωρώ αδιανόητο κάτω από αυτές τις συνθήκες να ζητάμε εκλογές».

επιστροφή στην κορυφή