Δέκα πρόστιμα για μάσκα στη Χαλκιδική
- Γράφτηκε από την Halkidiki Focus
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΤΟΠΙΚΑ
- Εκτύπωση
"Καμπάνες" σε καφέ ουζερί στην Ημαθία και την Πιερία για παράβαση των μέτρων
Δέκα πρόστιμα επέβαλαν οι Αστυνομικές Αρχές, χθες Πέμπτη στη Χαλκιδική, μετά από 921 ελέγχους, που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, για μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν 7 πρόστιμα σε επιβάτες ΙΧ, από ένα σε εργαζόμενο και ιδιοκτήτη καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και ένα σε πεζό σε εξωτερικό χώρο.
Στην Κεντρική Μακεδονία χθες διενεργήθηκαν 3.727 έλεγχοι και επιβλήθηκαν συνολικά 35 πρόστιμα, καθώς διαπιστώθηκαν:
- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ ουζερί στην Ημαθία, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής.
- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ ουζερί στην Πιερία, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη.
- 4 παραβάσεις των 5.000 ευρώ σε άτομα στο Κιλκίς που ταξίδευαν με προορισμό την Ελλάδα, για μη κατοχή των απαραίτητων πιστοποιητικών.
- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Συγκεκριμένα, στην Πέλλα επιβλήθηκαν 2 πρόστιμα σε πελάτες ΟΠΑΠ και ένα σε πελάτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Πιερία ένα σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στις Σέρρες ένα σε εργαζόμενο και ένα σε ιδιοκτήτη καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ένα σε πελάτη καταστήματος και στη Χαλκιδική από ένα σε εργαζόμενο και ιδιοκτήτη καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Επιπλέον, 8 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων. Αναλυτικότερα 7 πρόστιμα επιβλήθηκαν στη Χαλκιδική και ένα στις Σέρρες.
- 11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από πεζούς σε εξωτερικό χώρο. Ειδικότερα στο Κιλκίς επιβλήθηκαν 7 πρόστιμα, στις Σέρρες 3 και στη Χαλκιδική ένα.
Παράλληλα χθες στη Θεσσαλονίκη διαπιστώθηκαν 82 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, καθώς και:
- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστήματος.
- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.
Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus
- Ημέρα Καριέρας από το Porto Carras
- Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ως ο καλύτερος προορισμός Erasmus+ για το έτος 2022
- Δήμος Αριστοτέλη: Επιβεβαίωση ποιότητας οι 16 Γαλάζιες Σημαίες για τις παραλίες του Δήμου
- Παρουσία Τζιτζικώστα τα εγκαίνια του δρόμου Διονυσίου-Πορταριάς
- ΕΠΙΣΗΜΟ: Τέλος οι μάσκες από την 1η Ιουνίου (βίντεο)