Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΕΕΘ παρουσίασε το νέο του λογότυπο

par2

«Η αλλαγή λογοτύπου αποτυπώνει και σηματοδοτεί την πρόθεση μας για ριζικές αλλαγές, για να γίνουμε καλύτεροι, πιο αποτελεσματικοί»

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ακούγοντας τις επιταγές της νέας εποχής, αλλάζει εικόνα και προχωρά στο μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο και ενταγμένο στη γενική πολιτική εκσυγχρονισμού του φορέα, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής και εν τέλει αλλαγής του νέου Λογοτύπου – Σήματος του ΕΕΘ, το οποίο παρουσιάστηκε σε μια όμορφη εκδήλωση που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Θεσσαλονίκη» στον 1ο όροφο του κτιρίου του ΕΕΘ.

4489par1

Λαμβάνοντας πρώτος τον λόγο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μιχάλης Ζορπίδης, αναφέρθηκε στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν μέχρι να έρθει η στιγμή αυτής της μεγάλης αλλαγής μετά από 97 χρόνια και η οποία συμβαδίζει με τα νέα ξεκινήματα που κάνει σε πολλούς τομείς η υπηρεσία. «Η απόφαση αλλαγής λογοτύπου δεν ήταν ούτε εύκολη, ούτε βιαστική» τόνισε, ο πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών ο οποίος κατείχε τη θέση του προέδρου της επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων καθ΄ όλη την διάρκεια της διαδικασίας επιλογής του νέου σήματος, Ρούλης Εδιάρογλου, υπογραμμίζοντας «η αλλαγή λογοτύπου αποτυπώνει και σηματοδοτεί την πρόθεση μας για ριζικές αλλαγές, για να γίνουμε καλύτεροι, πιο αποτελεσματικοί».
Στην συνεργατικότητα και διεκδικητικότητα του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, το οποίο χαρακτήρισε τον πιο σημαντικό οικονομικό παράγοντα της πόλης, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης. «Η παρουσίαση του νέου λογοτύπου δείχνει την έμπρακτη διάθεση του ΕΕΘ να πάει σε μια νέα εποχή», επισήμανε.
Μέσω διαδικτυακής σύνδεσης παρενέβει με χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε για την αλλαγή λογοτύπου «στην εποχή μας χρειάζεται η καινοτομία, η επικοινωνία και η ελκυστικότητα και είναι ένα τολμηρό βήμα αυτό που γίνεται».
«Ένας θεσμός με προσανατολισμό στο μέλλον όπως είναι το ΕΕΘ, δεν θα μπορούσε παρά να μπει σε μια νέα εποχή και να προσπαθήσει να επιβάλει ένα αντίστοιχο λογότυπο», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Χαιρετισμούς πραγματοποίησαν και οι βουλευτές της ΝΔ Β΄ και Α΄ Θεσσαλονίκης κ.κ. Θεόδωρος Καράογλου και Δημήτρης Κούβελας. «Κάθε ανανέωση είναι ωφέλιμη» τόνισε ο κ. Καράογλου, ο οποίος θύμισε μια φράση του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Γεώργιου Ράλλη «ότι δεν ανανεώνεται συρρικνώνεται».
«Πάντα επιτυχίες. Να λειτουργεί το ΕΕΘ με την κοινωνία, ως συγκοινωνούντα δοχεία», ευχήθηκε ο κ. Κούβελας.

Το Επιμελητήριο με το νέο λογότυπο βγαίνει μπροστά επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας, προσθέτοντας «δείχνει την αναγέννηση που χρειάζεται η πόλη».

4300par

Όπως επισημάνθηκε στην συγκεκριμένη εκδήλωση, στο ΕΕΘ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού. Ο Γενικός Γραμματέας, Κλεόβουλος Θεοτόκης ανέφερε σχετικά, «μέχρι τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί όλο το κομμάτι ψηφιοποίησης, είτε αυτό αφορά τις υπηρεσίες, είτε αφορά την εσωτερική μας οργάνωση. Σκοπός μας να μην υπάρχει χαρτί, όλα να γίνονται ψηφιακά».

Την παρουσίαση του νέου Λογοτύπου – Σήματος πραγματοποίησε ο Creative Director της δημιουργού εταιρίας Colibri Branding & Design, Χρήστος Χέλμης.

Την εκδήλωση της παρουσίασης του νέου Λογοτύπου – Σήματος του ΕΕΘ τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καθαριότητας - Ανακύκλωσης και Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Κώστας Ιακώβου και κα Μαρία Καραγιάννη, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης του ΚΙΝΑΛ Χάρη Καστανίδη, κ. Αιμίλιος Σαπρανίδης, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Καλαμαριάς, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, κ. Γιάννης Ανδρεάδης και πλήθος δημοσιογράφων.
Αμέσως μετά την παρουσίαση, ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του νέου Λογοτύπου στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου που στεγάζεται το ΕΕΘ.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020