Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κηδεύτηκε στη Βέροια ο άτυχος 19χρονος

kideia alkis 14

Πανελλήνια συγκίνηση και οργή για το στυγερό έγκλημα

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύτηκε, σήμερα, στη Βέροια, ο 19χρονος που έχασε τη ζωή του σε δολοφονική επίθεση, τα ξημερώματα της Τρίτης, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στα Κοιμητήρια της Βέροιας, με την οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους του να είναι απαρηγόρητοι από τον ξαφνικό χαμό του. Η ταφή του πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο των Κοιμητηρίων, με τους παρευρισκόμενους να αφήνουν κίτρινα και λευκά λουλούδια στη μνήμη του, λέγοντας το «τελευταίο αντίο».

Στο μεταξύ, την οδύνη της για τον άδικο χαμό ενός εκ των νεότερων μελών της, εκφράζει, με σημερινή ανακοίνωσή της, η Κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Είμαστε βαθύτατα προβληματισμένοι-ες για την έξαρση της τυφλής βίας, ειδικότερα στις τάξεις της νεολαίας μας, στην κοινωνία, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια. Την ίδια στιγμή είμαστε αγανακτισμένοι με την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου, με προφανείς τις συνέπειες που αυτή έχει υποδαυλίζοντας τη βία που προαναφέραμε», τονίζεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση.

Ζητείται δε, από την Πολιτεία «να ανταποκριθεί στην ευθύνη της για την εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού στη χώρα».

Με ανάρτηση στο facebook, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρεται στο αδιανόητο συμβάν στους δρόμους της συμπρωτεύουσας, που οδήγησε στη δολοφονία ενός νέου μόλις δεκαεννέα ετών και υπογραμμίζει ότι «επαναφέρει, με τον πιο τραγικό τρόπο, τα ανησυχητικά ερωτήματα ενός, δυστυχώς, διαχρονικού φαινομένου: πώς επιτρέψαμε να μετατραπεί ο χώρος του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα σε πεδίο εκδήλωσης του πιο ακραίου μίσους, των πιο βάναυσων, πρωτόγονων ενστίκτων;».

Λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας, εκφράζοντας τη θλίψη της για τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου και την καταδίκη της στην αποτρόπαια αυτή δολοφονία.

vlcsnap 2022 02 02 13h49m40s532

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, τόνισε:

«Είμαστε εδώ αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ και της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας για να εκφράσουμε την θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του 19χρονου. Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια αυτή δολοφονία.

Έρχεται για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο η οπαδική βία και η δράση εγκληματικών στοιχείων, ομάδων οι οποίες δρουν ανεξέλεγκτα το τελευταίο διάστημα και στη Θεσσαλονίκη στρεφόμενες πολλές φορές και ενάντια στο λαϊκό κίνημα, τη νεολαία και τη δράση τους. Η αγνή αγάπη της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλάθλων για τον αθλητισμό και τις ομάδες τους δεν έχει καμία σχέση με οπαδικούς στρατούς οι οποίοι στοιχίζονται και δημιουργούνται από επιχειρηματικά συμφέροντα. Η αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων είναι το ελάχιστο και αυτονόητο που πρέπει να γίνει».

Τη δολοφονία του 19χρονου, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) και εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την άνανδρη και δολοφονική επίθεση.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΠΕΔ-ΚΜ δηλώνει συγκλονισμένη για το τραγικό συμβάν, τονίζοντας ότι παρόμοιες πράξεις δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες και οι ένοχοι της δολοφονίας του νεαρού φιλάθλου πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Απευθύνει, μάλιστα, έκκληση να σταματήσουν επιτέλους οι δολοφονίες, οι συμπλοκές, η οπαδική και κάθε άλλη μορφή βίας.

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του 19χρονου, εκφράζει ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, υπογραμμίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι «η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από ιδεολογίες, χρώματα και ομάδες» και ζητώντας να πάψει επιτέλους η οπαδική βία, οι συμπλοκές, οι δολοφονίες.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020