xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Διαμαρτύρεται ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για πρόστιμα σε επιχειρήσεις

87af3e687578bff000a43e6bb5992e50 XL

Επιστολή στην Αστυνομία

Με αφορμή πρόστιμα που δέχθηκαν εμπορικές επιχειρήσεις για παράλειψη τήρησης συγκεκριμένων κανόνων λειτουργίας, λόγω covid-19, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έστειλε επιστολή προς τον Γεν. Επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδος Αντιστράτηγο, Κωνσταντίνο Σκούμα και τον Γεν. Αστυνομικό Δ/ντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο, Λάζαρο Μαυρόπουλο, με την οποία ζητά τα ελεγκτικά όργανα να εστιάζουν στην ουσία και όχι στον τύπο.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας covid-19, τα εμπορικά καταστήματα τήρησαν και τηρούν ευλαβικά όλα τα μέτρα ασφαλείας και αυτός είναι και ο λόγος που δεν αποτέλεσε ποτέ το εμπόριο αιτία διασποράς του ιού.
Ωστόσο ενημερωθήκαμε από επιχειρηματίες ότι δέχθηκαν πρόστιμα για μη τήρηση συγκεκριμένων κανόνων λειτουργίας όπως π.χ. η ανάρτηση στην είσοδο του καταστήματος πινακίδας που να αναγράφει ότι οι πελάτες υποχρεούνται να εισέρχονται με την επίδειξη των απαιτούμενων πιστοποιητικών.
Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κλάδος του εμπορίου δέχτηκε τεράστιο οικονομικό πλήγμα εδώ και δύο χρόνια από την πανδημία, η οποία προκάλεσε συνεχόμενα lockdown και λουκέτο σε εκατοντάδες επιχειρήσεις.
Ως εκ τούτου, είναι άδικο να επιβαρύνονται οι συνάδελφοι έμποροι με περιττά πρόστιμα αυτή την περίοδο δεδομένου ότι, στην πράξη, τηρούν όλα τα ουσιαστικά μέτρα και τους κανόνες λειτουργίας και είναι αυτονόητο ότι δεν ρισκάρει κανείς να μην ελέγξει τα πιστοποιητικά των καταναλωτών κατά την είσοδό τους στα καταστήματα.
Για το λόγο αυτό, ζητούμε από τα ελεγκτικά όργανα να ελέγχουν την ουσία και όχι τον τύπο, καθότι δεν είναι εποχή για πρόστιμα χωρίς ουσία».

επιστροφή στην κορυφή