Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ο όρκος": Η νέα σειρά της ΕΡΤ (ΒΙΝΤΕΟ)

O ORKOS ERT1 GEN 2022

Κάθε Σάββατο με διπλό επεισόδιο στις 22:00

«Ο όρκος», ένα συγκλονιστικό σύγχρονο υπαρξιακό δράμα αξιών με αστυνομική πλοκή, σε σκηνοθεσία Σπύρου Μιχαλόπουλου και σενάριο Τίνας Καμπίτση, με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Στάνκογλου, την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, και πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών, κάνει πρεμιέρα, στην ΕΡΤ1, με διπλό επεισόδιο, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022, στις 22:00. Η νέα σειρά, που θα καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό, θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο από τις 22:00 έως τις 24:00.

Τη νέα σειρά της ΕΡΤ1 θα μεταδίδει με αγγλικούς υπότιτλους από τις 22:00 έως τις 24:00 ώρα Ελλάδας και η ERT WORLD την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε και στην Ελλάδα από τις πλατφόρμες ERTFLIX, NOVA και COSMOTE.

Η ιστορία…

Ο Άγγελος Ράπτης (Γιάννης Στάνκογλου), ίσως, ο καλύτερος γενικός χειρουργός της Ελλάδας, είναι ένας αναγνωρισμένος επιστήμονας σ’ έναν ευτυχισμένο γάμο με τη δικηγόρο Ηρώ Αναγνωστοπούλου (Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους), με την οποία έχουν αποκτήσει μια πανέξυπνη κόρη, τη Μελίνα (Μαρία Σιαράβα).

Η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει το βράδυ των γενεθλίων του, στην εφημερία του, όταν του φέρνουν νεκρές, από τροχαίο, τη γυναίκα του και την κόρη του, οι οποίες βρίσκονταν πολλές ώρες αβοήθητες στον δρόμο. Ο Άγγελος τα χάνει όλα μέσα σε μια νύχτα: την οικογένειά του και την πίστη του. Αυτό τον οδηγεί στην άρνηση της πραγματικότητας αλλά και της ζωής. Φεύγει από το νοσοκομείο, απομονώνεται στο πατρικό του στη λίμνη. Παραιτείται…

Όταν, κάποια στιγμή, σ’ ένα ερημικό στενό, στο κέντρο της Αθήνας, μια ετοιμόγεννη γυναίκα, η Λουΐζα, τον παρακαλεί να τη βοηθήσει να γεννήσει και να μην τη αφήσει αβοήθητη στον δρόμο, ο Άγγελος δεν μπορεί να αρνηθεί.

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου (Άγγελος Ράπτης), Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους (Ηρώ Αναγνωστοπούλου), Γιώργος Γάλλος (Παύλος Ράπτης), Λουκία Μιχαλοπούλου (Χλόη Τερζάκη), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Χάρης Ζαφείρης), Προμηθέας Αλειφερόπουλος (Φάνης Μαρκάτος), Σήφης Πολυζωίδης (Σάλβα Κρασσάς), Νικολέτα Κοτσαηλίδου (Άρτεμις Ζαφείρη), Νίκος Πουρσανίδης (Στέφανος Καρούζος), Μανώλης Εμμανουήλ (Αντώνης Λινάρδος, υπεύθυνος στη ΓΑΔΑ), Αρετή Τίλη (Πάττυ Stewart), Ντίνα Αβαγιανού (Αλέκα Αλυφαντή), Γιώργος Μπανταδάκης (Γρηγόρης Ζέρβας), Αντριάνα Ανδρέοβιτς (Λουίζα Ζαφείρη), Κωνσταντίνος Αρνόκουρος (Μιχάλης Αρβανίτης), Βίκη Χαλαύτρη, (Ηβη Γαλανού), Βένια Σταματιάδη (Μάρω Βρανά), Νεφέλη Παπαδερού (Ολίβια), Αλεξία Σαπρανίδου (Ελεάννα), Λάμπρος Κωνσταντέας (Ανδρέας Ζαφείρης), Άλκηστις Ζιρώ (κοπέλα του Ανδρέα Ζαφείρη), Γεωργία Σωτηριανάκου (Μιράντα Αλυφαντή), Βασιλική Διαλυνά (Αννα), Ελένη Στεργίου (Κλέλια Μενάνδρου), η μικρή Μαρία Σιαράβα (Μελίνα), κ.ά.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Σπύρος Μιχαλόπουλος
Σενάριο: Τίνα Καμπίτση
Επιμέλεια σεναρίου: Γιάννης Κώστας
Συγγραφική ομάδα: Σελήνη Παπαγεωργίου, Νιόβη Παπαγεωργίου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Θεοδωρίδης
Σκηνογράφος: Εύα Πατεράκη
Ενδυματολόγος: Δομνίκη Βασιαγέωργη
Ηχολήπτης: Βαγγέλης Παπαδόπουλος
Μοντέρ: Κώστας Αδρακτάς
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Χριστίνα Κανάκη
Βοηθός σκηνοθέτις: Ειρήνη Λουκάτου
Casting director: Ανζελίκα Καψαμπέλη
Οργάνωση παραγωγής: Βασίλης Διαμαντίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Μπαμπανάρας
Παραγωγός: Σπύρος Μαυρογένης
Εκτέλεση παραγωγής: Arcadia Media

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022, στις 22:00

Επεισόδιο 1ο: «Η επιστροφή»

Άγγελος Ράπτης. Ίσως ο καλύτερος γενικός χειρούργος της Ελλάδας και μέλος μιας ευτυχισμένης οικογένειας.

Ένα τροχαίο του τα παίρνει όλα μέσα σε μια νύχτα, καθώς τον φέρνει αντιμέτωπο με τα νεκρά σώματα της γυναίκας (Ηρώς) και της κόρης του (Μελίνας). Ο Άγγελος τα παρατάει όλα και φεύγει από την Αθήνα.

Η επιστροφή του, έναν χρόνο μετά, μια πρόωρη γέννα στον δρόμο και μια απρόσμενη γνωριμία τον κάνουν να αναρωτηθεί αν, τελικά, ο θάνατος της γυναίκας και της κόρης τους ήταν τυχαίος.

Επεισόδιο 2ο: «Η ανθρωπιά»

Ο Άγγελος, προκειμένου να εξιχνιάσει το τροχαίο της Ηρώς και της Μελίνας για το οποίο φαίνεται ότι φταίει ένας άστεγος, δέχεται να ηγηθεί του εθελοντικού προγράμματος «Ιατρικής του Δρόμου».

Ο Άγγελος, ψάχνοντας τα χαρτιά της Ηρώς, ανακαλύπτει ότι ο εφοπλιστής γνωριζόταν με τη γυναίκα του, παρόλο που ο ίδιος συμπεριφέρεται σαν να μην τη γνωρίζει.

Κι ενώ πιστεύει ότι δεν θα ξαναχειρουργήσει, το μαχαίρωμα ενός άντρα στη μηριαία αρτηρία στον δρόμο και η γνωριμία του με την Πάτι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις του.

Η Λουΐζα (Αντριάνα Ανδρέοβιτς) είναι η σύζυγος του γνωστού εφοπλιστή, Χάρη Ζαφείρη (Δημοσθένης Παπαδόπουλος), ο οποίος, για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, χορηγεί το εθελοντικό πρόγραμμα «Ιατρικής Δρόμου», που θέλει να αρχίσει ο αδελφός του Άγγελου, Παύλος (Γιώργος Γάλλος), πανεπιστημιακός καθηγητής και επιμελητής του νοσοκομείου.

Ο Άγγελος, ο οποίος ύστερα από ένα τυχαίο γεγονός έχει βάσιμες υποψίες ότι το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη γυναίκα και στην κόρη του δεν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά προσχεδιασμένο έγκλημα, τελικά πείθεται να ηγηθεί του προγράμματος, μέσα από το οποίο θα αναδειχθούν οι ικανότητες και ο ηρωικός χαρακτήρας των μελών της ομάδας.

Ο γενικός ιατρός Φάνης Μαρκάτος (Προμηθέας Αλειφερόπουλος), η διασώστρια, νοσηλεύτρια Πάτι Στιούαρτ (Αρετή Τίλη), ο γνώστης του δρόμου και των νόμων του Σαλβαντόρο Κρασσάς (Σήφης Πολυζωίδης) η κοινωνική λειτουργός και επιστήθια φίλη της Ηρώς Χλόη Τερζάκη (Λουκία Μιχαλοπούλου) και ο αναισθησιολόγος Στέφος Καρούζος (Νίκος Πουρσανίδης) μαζί με τον Παύλο και τον Άγγελο θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας και θα έρθουν αντιμέτωποι με περιστατικά που θα δοκιμάσουν τις ιατρικές τους γνώσεις αλλά και τα ψυχικά τους αποθέματα.

Μέσα από έρωτες, που γεννιούνται ή διαλύονται, σχέσεις που αναπτύσσονται ή κοντράρονται, αναδρομές στο παρελθόν και ένα μυστήριο που συνεχώς αποκαλύπτεται, ο δρόμος θα μεταμορφώσει τους ήρωες και θα κάνει τον Άγγελο να ξαναβρεί την πίστη του στη ζωή και στην Ιατρική.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020