xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Νέες προφυλακίσεις για τη δολοφονία του Άλκη

dolofoniaalki prosagwgi9199222

Παραδόθηκε και ένας 20χρονος στις αλβανικές αρχές

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις πολύωρες απολογίες τους στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ακόμη τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή Χαριλάου.

Πρόκειται για δύο νεαρούς, 21 ετών, κι έναν 23χρονο, οι οποίοι, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, επέβαιναν σε δύο από τα τρία αυτοκίνητα με τα οποία οι δράστες μετέβησαν στο σημείο της φονικής επίθεσης.

Όπως έγινε γνωστό, στις απολογίες τους παραδέχθηκαν ότι βρίσκονταν στο σημείο του εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν αυτοί που ευθύνονται για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, ο θάνατος του οποίου, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, προκλήθηκε από το συνδυασμό των χτυπημάτων στα κάτω άκρα και τα κατάγματα στο κεφάλι του.

Ο 21 ετών κατηγορούμενος που υποδείχθηκε από τους συγκατηγορουμένους του ως το πρόσωπο που κρατούσε το δρεπάνι, φέρεται πράγματι να αποδέχθηκε πως το χρησιμοποίησε όχι όμως -όπως απολογήθηκε- σε βάρος του 19χρονου αλλά εναντίον «κάποιου που πρόλαβε κι έφυγε».

Ο ίδιος κατηγορούμενος, κατά πληροφορίες, κατονόμασε τον 25χρονο συγκατηγορούμενό του ως το πρόσωπο που κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στον άτυχο φοιτητή, ενώ φέρεται να υπέδειξε στην ανακρίτρια και το σημείο όπου πετάχτηκε το μαχαίρι ώστε να εντοπιστεί από την αστυνομία.

Από την πλευρά του, ο άλλος 21χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή στο επεισόδιο. «Έφτασα στο σημείο τελευταίος, χωρίς να κρατάω αντικείμενα στα χέρια μου. Κατευθύνθηκα προς το σημείο της επίθεσης, στα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας. Ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν χτυπούσε με κράνος έναν εκ των συγκατηγορουμένων μου. Το μόνο που έκανα ήταν να τον τραβήξω με τα χέρια μου», φαίνεται να απολογήθηκε στην ανακρίτρια.

Ανάλογη θέση διατύπωσε κι ο 23χρονος, που, φέρεται να παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε το κράνος του για να «προστατεύσει» συγκατηγορούμενό του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις κατηγορούμενοι δέχθηκαν επίμονες ερωτήσεις ως προς την ταυτότητα και το ρόλο του οδηγού του τρίτου αυτοκινήτου -που μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα- χωρίς όμως να δώσουν κάποιες απαντήσεις.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή τους, όπως συνέβη τα προηγούμενα 24ωρα με άλλους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση.

Αύριο θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες.

Ο 11ος που ταυτοποιήθηκε για το άγριο έγκλημα παραδόθηκε νωρίτερα στις αρχές της Αλβανίας, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο συνήγορός του.

«Ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά η υπόθεσή του», ανέφερε ο κ. Σπυράτος, επισημαίνοντας ότι ο 20χρονος «εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί».

Όπως σημείωσε για την εξέλιξη αυτή έχει ενημερωθεί ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ώστε να πράξει τα δέοντα απευθυνόμενος στους προϊσταμένους του και να υπάρξει συνεργασία των ελληνικών με τις αλβανικές αρχές για να επισπευστεί η μετάβασή του στην Ελλάδα και να απολογηθεί.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το πότε θα εκδοθεί, ο ίδιος απέφυγε να κάνει κάποια εκτίμηση, εκτιμώντας πως από την ελληνική πλευρά θα γίνουν τα μέγιστα δυνατά ώστε να έρθει εδώ το ταχύτερο δυνατό. «Αυτή τη διαβεβαίωση έχω πάρει. Πιστεύω ότι και οι αλβανικές αρχές θα συνεργαστούν προς την ίδια κατεύθυνση διότι η βούληση του εντολέα μου είναι σαφής», τόνισε ο κ. Σπυράτος.

Αναφερόμενος στο καθεστώς έκδοσης που ισχύει μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας σημείωσε: «Επί της ουσίας, νομικά, δεν θα εξεδίδετο. Αν ο ίδιος συλλαμβανόταν στη χώρα καταγωγής του και είχε άρνηση να έρθει εδώ και να υποστεί τη βάσανο της Δικαιοσύνης, δεν θα ερχόταν».

επιστροφή στην κορυφή