ΡΟΗ 24/7:

Ο Γιάννης Μασούτης νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας

masoutiskeee

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (Κ.Ε.Ε.Ε.). Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών αποχώρησε από την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Την θέση του προέδρου αναλαμβάνει ο Γιάννης Μασούτης.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρει τα εξής:

«Αποχωρώ από τη θέση του προέδρου της ΚΕΕΕ έχοντας ήσυχη τη συνείδηση μου ότι έπραξα στο ακέραιο το καθήκον μου. Κάτι που αναγνώρισαν πολλοί πρόεδροι Επιμελητηρίων τους οποίους και ευχαριστώ. Πλέον, τη μάχη για τα δικαιώματα των μικρομεσαίων και τις προοπτικές ανάπτυξης που πρέπει να αποκτήσουν, θα τη δίνω καθημερινά από τη θέση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Σήμερα συντελέστηκε μία κίνηση πραξικοπηματικού χαρακτήρα, μεθοδευμένη από εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, που με μία ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της ΚΕΕΕ συντόνισαν την ανατροπή μου. Σχεδόν 6 μήνες μετά τον αδόκητο χαμό του Κωνσταντίνου Μίχαλου και την ομόφωνη εκλογή μου ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κάποια 'πρόθυμα' μέλη της Διοικητικής Επιτροπής έθεσαν θέμα αντικατάστασης μου. Πρόκειται για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του Επιμελητηριακού θεσμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα οι όποιες αποφάσεις για δράσεις της ΚΕΕΕ είχαν ληφθεί ομόφωνα.

Προφανώς οι δημόσιες παρεμβάσεις μου υπέρ της στήριξης των επιχειρήσεων της χώρας, σε μία χρονική στιγμή που το επιχειρείν πλήττεται από τις συνεχείς ανατιμήσεις και από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, κρίθηκαν ενοχλητικές. Κάποιοι θα προτιμούσαν αυτή την κρίσιμη ώρα η ΚΕΕΕ να μην εκφράζει τις θέσεις των Επιμελητηρίων και των μελών τους και να παραμένει σε αφωνία. Να μην είναι ακηδεμόνευτη, χωρίς συμμετοχή σε εξωθεσμικά και μικροπολιτικά τερτίπια, πάντα στην υπηρεσία όλων των επιχειρήσεων της χώρας, αλλά να μετατραπεί σε πειθήνιο όργανο κάποιων κυβερνητικών παραγόντων.

Ας μας εξηγήσει ο κ. Μπρατάκος τι ακριβώς συζητήθηκε χθες το βράδυ στα γραφεία του ΕΒΕΑ μεταξύ του ιδίου, των 7 μελών της ΔΕ της ΚΕΕΕ που υπογράφουν την πρόταση για την αντικατάσταση μου, του Διευθυντή της ΚΕΕΕ και του νομικού της συμβούλου; Από πότε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ασχολείται με τα εσωτερικά της ΚΕΕΕ; Μήπως πρόκειται για μία ωμή παρέμβαση με στόχο την αντικατάσταση μου;  

Ίσως τα πράγματα εξελίσσονταν διαφορετικά αν ήμουν περισσότερο 'ήσυχος' και λιγότερο διεκδικητικός. Στη ζωή μου όμως ποτέ δεν είχα τέτοιου είδους διλήμματα. Πάντα επιδίωκα να είμαι χρήσιμος και όχι απαραίτητα ευχάριστος. Να μιλώ με πράξεις και όχι να αρκούμαι στις τυπικές υποχρεώσεις ενός 'yes man'. Αυτό το ρόλο τον αφήνω για κάποιους άλλους.

Αποχωρώ από τη θέση του προέδρου της ΚΕΕΕ έχοντας ήσυχη τη συνείδηση μου ότι έπραξα στο ακέραιο το καθήκον μου. Κάτι που αναγνώρισαν πολλοί πρόεδροι Επιμελητηρίων τους οποίους και ευχαριστώ. Πλέον, τη μάχη για τα δικαιώματα των μικρομεσαίων και τις προοπτικές ανάπτυξης που πρέπει να αποκτήσουν, θα τη δίνω καθημερινά από τη θέση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών». 

Συγχαρητήρια επιστολή από την Μ. Σπυράκη

Τον νέο πρόεδρο της Κ.Ε.Ε.Ε. συνεχάρη η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη. Σε σχετική επιστολή αναφέρει:

"Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε 

Αγαπητέ κ. Μασούτη

Συγχαρητήρια για την εκλογή σας στη θέση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Η επαγγελματική πορεία σας αποτελεί εγγύηση για τις δυνατότητες σας να ηγηθείτε και να αντιμετωπίσετε  τις σύγχρονες προκλήσεις της αγοράς.

Σε μια δύσκολη  συγκυρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις, λόγω της πανδημίας covid- 19, αλλά και των πληθωριστικών πιέσεων λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους είναι αναγκαία η εύρυθμη και παρεμβατική παρουσία  της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για  την επιτέλεση του θεσμικού της ρόλου, ως συμβούλου της Πολιτείας επί οικονομικών ζητημάτων.

Αποστέλλω εγκάρδιες ευχές για μια επιτυχημένη πορεία με δύναμη και υγεία για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Παραμένω στη διάθεσή σας για την ενημέρωση και τη στήριξη των μελών σας για καλές πρακτικές στην ΕΕ και για συνεργασία για την αντιμετώπιση  των προβλημάτων της επιμελητηριακής κοινότητας.

Με εκτίμηση 

Μαρία Σπυράκη 
Ευρωβουλευτής ΝΔ-ΕΛΚ".

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 22:32
επιστροφή στην κορυφή