ΡΟΗ 24/7:

Σταϊκούρας στο ΕΒΕΘ: Θα συνεχιστεί η στήριξη της επιχειρηματικότητας

epixeirhmatikothta2

Τηλεδιάσκεψη το ΔΣ του ΕΒΕΘ με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.

Τα φορολογικά και τελωνειακά ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις αποτέλεσαν το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε χθες με συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του Υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., Γιώργου Πιτσιλή.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Οικονομικός Επόπτης της ΚΕΕΕ και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Γιάννης Βουτσινάς.

Κατά την έναρξη, ο Υπουργός Οικονομικών συνεχάρη τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μασούτη, για την εκλογή του στην προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε στην τοποθέτηση του πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής και αυστηρή τήρηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την επιχειρηματικότητα και τα νοικοκυριά, αλλά θα μαζευόμαστε κιόλας” τόνισε ο Υπουργός και έκανε λόγο για ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη το 2022 και το 2023.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλος, αναφέρθηκε στις τρέχουσες ρυθμίσεις φορολογικών χρεών, σε ζητήματα της τελωνειακής νομοθεσίας και σε επιμέρους ζητήματα, που μεταξύ άλλων αφορούν και στα Επιμελητήρια.

Ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. κ. Πιτσιλής υπογράμμισε το τεράστιο έργο που έχει επιτευχθεί με την πλατφόρμα myDATA και την συντριπτική συμμετοχή των επιχειρήσεων σε αυτή. Παράλληλα, δήλωσε πως φέτος θα γίνει πράξη η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων νωρίτερα, ενώ είπε πως βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης η αναβάθμιση όλων των πληροφοριακών συστημάτων της Α.Α.Δ.Ε. για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν κατά την εφαρμογή των εκσυγχρονιστικών πρωτοβουλιών.

Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Οικονομικών, καθώς και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε., απάντησαν και σε όλες τις εξειδικευμένες ερωτήσεις των μελών του ΔΣ του ΕΒΕΘ, καθώς και σε ερώτημα που κατέθεσε ο Οικονομικός Επόπτης της ΚΕΕΕ, κ. Βουτσινάς.

επιστροφή στην κορυφή