xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Η μεταλλευτική δραστηριότητα στο επίκεντρο της συνάντησης κλιμακίου του ΚΙΝΑΛ στο Δήμο Αριστοτέλη

KLIMAKIO P1

Απ. Πάνας: Δεν θα μείνουμε αμέτοχοι σε οποιοδήποτε εξέλιξη που δεν συνάδει με την ουσιαστική στήριξη της τοπικής κοινωνίας

Αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες των τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης κι Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής - ΠΑ.ΣΟ.Κ., Απόστολος Πάνας μαζί με τον συνάδελφό του και Υπεύθυνο του Τομέα Περιβάλλοντος, Γ. Αρβανιτίδη, προχώρησε σε σειρά συναντήσεων, ώστε να ενημερωθεί πλήρως σχετικά με το φλέγον ζήτημα της πορείας της μεταλλευτική δραστηριότητας.
Συγκεκριμένα το κλιμάκιο των Βουλευτών πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός με στελέχη της εταιρίας, όπου ενημερώθηκαν για την πορεία του επενδυτικού σχεδίου, ενώ παράλληλα έθεσαν περιβαλλοντολογικά και εργασιακά ζητήματα, τα οποία απασχολούν την τοπική κοινωνία, ζητώντας συγκεκριμένο πλάνο και χρονοδιάγραμμα για την πορεία του έργου και την υλοποίηση της σύμβασης, που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή.
Αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση με τους εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων των Μεταλλείων Χαλκιδικής, οι οποίοι συνεχίζουν αδιάκοπα να διεκδικούν τα εργασιακά τους δικαιώματα με κύριο αίτημα τη διατήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

KLIMAKIO P2

Τέλος στο Πολιτιστικό κέντρο Ιερισσού με τη παρουσία του Δήμαρχου Αριστοτέλη και των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, όπως επίσης και του Τοπικού Συμβούλιου της Ιερισσού, πραγματοποιήθηκε μια ολοκληρωμένη συζήτηση γύρω από το θέμα της μεταλλευτικής δραστηριότητας με σκοπό να ακουστούν και να καταγραφούν όλες οι απόψεις επί του θέματος.
Ο κ. Πάνας έπειτα από το πέρας των συναντήσεων χαρακτηριστικά ανέφερε: «Με ρεαλιστικά λόγια και πράξεις συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την πορεία της Μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Βορειανατολική Χαλκιδική. Δεν θα μείνουμε αμέτοχοι σε οποιοδήποτε εξέλιξη που δεν συνάδει με την ουσιαστική στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Σκοπός μου πάντα παραμένει η Κοινοβουλευτική ανάδειξη των ζητημάτων, που απασχολούν ολόκληρη τη Χαλκιδική και ιδιαίτερα την κοινωνία του Δήμου Αριστοτέλη, η οποία έχει δοκιμαστεί μέσα στο χρόνο όσο καμιά άλλη».

froutokosmos3

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2