ΡΟΗ 24/7:

Α. Τζιτζικώστας: "Σήμερα στη ΧΑΝΘ μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου έβαλαν τρίποντο ενάντια στη βία"

220215 Triponta3

Αθλητική δράση παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας

Στη δράση «Τρίποντα στα Σχολεία», που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο της ΧΑΝΘ «Μίμης Τσικίνας» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΕΚΑΣΘ) και αφορά σε μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

Στόχος της δράσης είναι να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στο μπάσκετ και τον αθλητισμό, ενώ είναι η δεύτερη στο πολεοδομικό συγκρότημα, στην οποία συμμετέχει ο κ. Τζιτζικώστας, μετά την αντίστοιχη που πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ "Λάζαρος Παπαδόπουλος", στην Άνω Ηλιούπολη του Δήμου Παύλου Μελά.

Όπως τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας, «δράσεις όπως τα "Τρίποντα στα Σχολεία" είναι η δική μας απάντηση, η απάντηση της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης απέναντι στη βία, με πρόσχημα τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι υγεία, είναι ζωή, είναι Παιδεία. Προάγει την ευγενή άμιλλα, δυναμώνει την κοινωνική συνοχή, ενώνει. Είναι θεμέλιο για μια υγιή ζωή, πνευματικά και σωματικά. Οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα οφέλη του αθλητισμού και να μην επιτρέψουμε σε λίγους φανατικούς να εργαλειοποιήσουν τον αθλητισμό για να φτάσουν σε ειδεχθείς πράξεις. Η βία δεν έχει καμιά θέση στον αθλητισμό, ούτε μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιος ως άλλοθι τις οπαδικές προτιμήσεις του για ποινικά κολάσιμες πράξεις, πόσο μάλλον για δολοφονίες νέων ανθρώπων. Σήμερα, τα παιδιά από το Κλειστό Γυμναστήριο της ΧΑΝΘ έβαλαν τρίποντο ενάντια στη βία. Απέδειξαν γιατί πρέπει να επενδύσουμε στην άθληση, ώστε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη κοινωνία, με μέλλον και προοπτική. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε εμπράκτως όλα αυτά τα χρόνια τέτοιες πρωτοβουλίες και καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη, κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται. Συγχαρητήρια στην ΕΟΚ και την ΕΚΑΣΘ, συγχαρητήρια στους μαθητές, οι οποίοι μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα των τελευταίων ημερών ορθώνουν το ανάστημά τους και δείχνουν σε όλους τι είναι η άθληση. Θα είμαστε σταθερά δίπλα τους να στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία τους, κάθε δράση τους».

220215 Triponta1

επιστροφή στην κορυφή